FETÖ kumpası olan Ergenekon davasında 12 yıl sonra karar çıktı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen 235 sanıklı Ergenekon davasında mahkeme, aralarında Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon, Tuncer Kılınç, Şener Eruygur, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Mustafa Balbay, Bedrettin Dalan, Tuncay Özkan’ın da aralarında bulunduğu tüm sanıklar hakkında örgüt kurmak, yönetmek ve üyelik suçundan beraat kararı verilmesine hükmetti.

ALPARSLAN ASLAN'A AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Sanıklardan Alparslan Arslan'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır'a ise müebbet hapis cezası verildi

EROL MÜTERCİMLER DE DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

Karar duruşmasında, aralarında Erol Mütercimler, Oktay Yıldırım, Emin Şirin'in aralarında bulunduğu 30'u aşkın tutuksuz sanık ve çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu.

Avukat Serkan Günel


“GEÇ GELEN ADALETİN ADALET OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Dava sonrasında açıklama yapan Avukat Serkan Günel, “Dava 12 yıl sonra bitti. Davanın başında biliyorsunuz 'Türkiye bağırsakları temizleniyor' diyorlardı. Ancak en başından beri söylediğimiz gibi burada hiçbir zaman Türkiye’nin derin devleti ya da kirli ilişkileri soruşturulmadı, araştırılmadı. Tamamen FETÖ’cülerin yarattığı delillerle insanların evlerine, ofislerine deliller yerleştirilerek bu dava yaratıldı ve insanlar haksız yere seneleri bulan tutukluluklar yaşadı. Bugün güzel bir kararla karşınızdayız ancak geç gelen adaletin adalet olmadığını düşünüyoruz ve hiçbir verilen tazminatın da bu insanların ömründen geçen seneleri geri getirmeyeceğini biliyoruz ama inşallah bu son olur ve Türkiye bir daha böyle davalar ile karşılaşmaz” ifadelerini kullandı.

İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, duruşmanın ardından meslektaşları ile böyle poz verdi.


İLKAY SEZER: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

Avukat İlkay Sezer ise "Ben bu davanın 12 yıl öncesinden beri varım. Yıllardır pırıl pırıl insanların nasıl itibar suikastına maruz kaldığını yaşayarak gördük. Karanlık günlere tanıklık ettik. 12 yıl sonra da böyle haklı bir karar almanın buruk bir sevincini yaşıyoruz. Çok önceden verilmesi gereken bir dosyayı örgütsel amaçlarla talimatlarıyla nereye getirildiğini görmüş olduk." dedi.

Erol Mütercimler


Araştırmacı Yazar Erol Mütercimler ise "Yazık. Bu süreçte 11 kişi hayatını kaybetti. Bu 12 yıl sonunda gelinen nokta ‘Böyle bir örgüt yok.’ Baştan beri biz bunu söyledik. Bu dava bana şunu öğretti: Devlet vatandaşına tuzak kurar mı? Evet kuruyormuş. BU davanın bana öğrettiği bu sonuç insanı gerçekten çok yaralıyor. BU davadan herkesin alması gereken ders şu; laik cumhuriyet var olduğu sürece, hukukun üzerinde siyaset egemen oladığı sürece, cemaat, tarikat gibi saçmalıklar egemen olmadığı sürece hukukçular hukuk çerçevesinde serbest bırakılırsa bu tür trajedilerin bir daha yaşanmayacağını düşünüyorum." yorumunda bulundu.


Gazeteci Murat Ağırel ise "Dava bitti ama hiç mutlu değiliz. Dava sürerken çok değerli kişileri kaybettik. İnsanların hayatı dağıldı. Beraat ettik. Ama 12 yıl önce toplum nezdinde beraat etmiştik. Mutlu değiliz sadece hak yerini buldu. Bundan sonra başka süreç başlayacak. Nihayetinde bu süreç bitti, Ergenekon kumpası resmi olarak çöktü. Bizi yargılayan insanların, bizi tanımadan kanaat bildirenlerin artık bize bir özür borcu var." diye konuştu.

FOTO:AA - Mehmet Ali Pekgüzel halen cezaevinde bulunuyor.


ZEKERİYA ÖZ FİRARİ... YAKALANANLAR TUTUKLANDI!

Ergenekon kumpasını organize eden FETÖ'cü Zekeriya Öz yaklaşık 5 yıldır firari. Ancak Ergenekon kumpasında görev alan hakim ve savcılardan yakalananları çeşitli dosyalar kapsamında cezaevlerinde tutuluyor. Bunlardan birisi de Ergenekon davasının eski duruşma savcısı Mehmet Ali Pekgüzel. Pekgüzel 2018 yılının Ağustos ayında Adana'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında gözaltına alınmış, 7 yıl 6 ay hapis cezası aldıktan sonra cezaevine gönderilmişti.