İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Beylikdüzü ilçesinde yaşayan E.N. ve S.N. isimli şüpheli şahısların, İran'dan temin ettikleri uyuşturucuyu, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine ulaştıracakları istihbaratını aldı.



VADİ VE AVCI ZULAYI PATLATTI

Teknik ve fiziki takip sonrası uyuşturucu maddenin naklinde kullanılacak şüpheli aracı belirleyen araca Kuzey Marmara Otoyolu'nda seyir halindeyken operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri şüphelileri etkisiz hale getirirken narkotik köpekleri Vadi ve Avcı, şoför koltuğunun alt kısmında oluşturulmuş zuladaki 102 kilo eroini yakaladı.



PAKETLERDE FARAVAHAR FİGÜRÜ KULLANMIŞLAR

Aralarında 'faravahar'ın bulunduğu çeşitli sembol, figür ve mühür kullanılarak paketlenen uyuşturucuların Avrupa ülkelerindeki bazı özel müşterilere hazırlandığı belirlendi. Yakalanan iki şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FARAVAHAR NEDİR?

Dünyadaki dengeyi sağlayan koruyucu melek İran medeniyetinin en bilindik sembollerinden biridir. Bunun dışında faravahar Zerdüştlük dininin ve İran milliyetçiliğinin de sembolüdür. Yaradılıştan önce iyilik adına dünyadaki dengeyi sağladığına, yaradılışla birlikte koruyucu melek olduğuna inanılır. Sembolik olarak iki kanat, kanatların ortasında bir disk, diskin üstünde tanrı Ahura Mazda'nın tasviri vardır.