Tedavi gördüğü hastanede dün 80 yaşında hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay için bugün ilk tören saat 10.30’da Halkalı’daki Sözcü Gazetesi binasında düzenlendi. Törene, Sözcü çalışanları, Akbay'ın ailesi, TSK temsilcileri ve çok sayıda siyasetçi katıldı.



 

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA TOPRAĞA VERİLDİ

Ertuğrul Akbay'ın naaşı, Sözcü Gazetesi'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii’ne getirildi. Ertuğrul Akbay'ın naaşı cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra aile kabristanlığında toprağa verildi.





İŞ VE SİYASET DÜNYASINDAN BÜYÜK KATILIM

Cenaze törenine siyaset ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partili Muharrem ince, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP'li Gürsel Tekin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Kulübü eski başkanı ve iş adamı Faruk Süren, Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, iş adamı Erdoğan Toprak, Sözcü ve Korkusuz yazarları, gazeteci yazar Ertuğrul Özkök, gazeteci yazar Fatih Altaylı, Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı ve iş adamı Ali Şen, Avukat Celal Ülgen, sanatçı Müjdat Gezen, sanatçı Bedri Baykam, sanatçı Berham Şimşek de törene katılanlar arasındaydı.


Burak Akbay’ın 8 Mart Kadınlar Günü için kadınlara gönderdiği kırmızı karanfiller babası Ertuğrul Akbay’ın tabutunun üzerine bırakıldı.

Törene 85 yaşındaki Sözcü okuru Bekir Yenigün de katıldı. Ertuğrul Akbay’ı bir okur olarak yarım asra varan bir süredir tanıdığını söyleyen Yenigün konuşurken gözyaşlarına boğuldu.