Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2015 yılında özellikle Taşlıca, Söğüt, Orhaniye ve Osmaniye mahallelerinden toplanarak kamyonlarla Datça, Marmaris yolunun Balıkaşıran Mevkiine bırakılan eşekler yaban hayatına alışmakta zorluk çekiyor. Trafik kazalarında teker teker can veren eşekler, hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz günlerde bir aracın çarptığı yaralı eşeğe jandarma ve belediye ekipleri sahip çıkmıştı. Ayakları kırılan eşeğe su içiren jandarma ilk tedavinin ardından yaralı hayvanı Datça Belediyesi ekiplerine teslim etmişti.



EŞEKLER 4 YIL ÖNCE BALIKAŞIRAN’A GETİRİLDİ

Bahçelere zarar verdiği gerekçesiyle köylüler tarafından da istenmeyen yaşlı eşekler Osmaniye ve Orhaniye Mahallerini mesken tutmaya başladı. Ancak mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine eşekler Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 48 NH 949 plakalı kamyona doldurularak Balıkaşıran mevkiine bırakıldığı iddiasına da hayvanseverler tepki gösterdi.



İKİSİ ÖLÜMLÜ BU DÖRDÜNCÜ KAZA

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin eşeklerin kamyonla toplanıp başka bir noktaya taşınmasına ilişkin fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasından sonra yapılan açıklamada, “Veterinerler eşliğinde eşekler tek tek toplanıp, Taşlıca Mahallesi'ne geri götürüldü” denildi.



TAŞLICA’NIN NÜFUSU KADAR EŞEK NEREYE GİTTİ?

Taşlıca bölgesinde yaşayan bir hayvansever “Eskiden neredeyse köy nüfusumuza yakın eşek vardı burada. Bütün işlerimizi onlar görürdü. Her ev zamanında olmayan sularını bu eşeklerin sırtında taşıdı. Sonrasında da yıllarca eşek sütü satıp para kazandılar. Susuzluk canımıza tak ettirip, taşıma suya para yetiştirebilmek için çoğumuz eşekleri Yatağan bölgesine sattık. Satamayanlarınki de ortada kaldı” dedi.



[old_news_related_template title="Eşeği raylara bağlayıp ölüme terk ettiler!" desc="Niğde'nin Ulukışla İlçesi’nde kimliği belirsiz kişiler, kime ait olduğu belli olmayan eşeği iple demiryoluna bağlayıp ölüme terk etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2014/11/17/eşek-670.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2014/gunun-icinden/esegi-raylara-baglayip-olume-terk-ettiler-650017/"]