Ordu'da 21'inci yaşını kutlamaya üç gün kala evinin önünde vahşice öldürülen balerin Ceren Özdemir için bugün öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde saat 10.00'da tören düzenlendi.



Törene, Ceren Özdemir'in ailesinin yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ile akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ceren Özdemir'in annesi Gülfem, babası Yılmaz ve ablası Gizem Özdemir, evinin önünde vahşice katledilen genç balerin için gözyaşı döktü.


CEREN KATİLİNİ GÖRMÜŞ

Kızının öldürülmesiyle ilgili bilgi veren baba Yılmaz Özdemir, şunları söyledi:

"Sabah okula gitti. Akşam okuldan çıkıyor, bale öğretmeni kendisi, özel sanat evinde bale dersi veriyor. Oradan çıkıyor, oradan takibe alıyor onu büyük ihtimalle. Olay evin kapısında oluyor. Bıçaklama olayı da evin girişinde oluyor, binanın girişinde. Otomatik çalışmadığı için ablası yukarıdan anahtar atıyor, kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyor, baktı gelmiyor, inmek zorunda kalıyor aşağıya. Arkasındaki cinayet zanlısını görüyor, kep var kafasında, yani surat belli değil ve kaçıyor."

Polisle diyalog içinde olduklarını belirten Özdemir, "Dün geceden beri çalışıyorlar. En azından failin yüz şekline ulaştılar gibi geliyor bana" dedi.

ANNESİNİ ARAYIP ÇORBA YAPMASINI İSTEMİŞ

Ceren Özdemir’in akrabası Gülen Şanlı, genç kızın, bıçaklanmadan hemen önce annesini aradığı ve çorba yapmasını istediğini söyledi.

 

BALE DERSİNDEN DÖNÜYORDU

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan ve bale dersinden döndüğü öğrenilen Ceren Özdemir, Altınordu ilçesindeki evinin bulunduğu binaya girerken kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.

Özdemir, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ambulansla Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karın ve göğüs bölgesine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan genç kız, hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Özdemir’in ölüm haberini alan yakınları hastane önünde sinir krizleri geçirdi.



GÖĞSÜNDEN VE KARNINDAN YARA ALMIŞ

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Ceren Özdemir'in saat 19.50 sıralarında yaralı olarak hastanelerine geldiğini belirterek "Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık. Üzgünüz" dedi.

'REDDEDİLEN' KURYE GÖZALTINA ALINIP, SERBEST BIRAKILDI

Polis, Ceren Özdemir ile ablası Gizem'in evine yemek siparişi getiren kurye M.D.'nin, bir süre önce Ceren'e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D., gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı.



ABLASI BİR KİŞİNİN EŞKALİNİ VERDİ

Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir'in kardeşinin katilini gördüğü ortaya çıktı.

Abla, polise, "Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum" dedi. (AA-İHA-DHA)

CEREN'DEN YÜREK BURKAN PAYLAŞIM

Kimliği belirsiz bir kişinin bıçak darbeleriyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in; 20 Kasım'da İzmir'de eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Güleda Cankel'le ilgili bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı.