Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce Fransa'dan Türkiye'ye gelip, kente yerleşen, terör örgütü IŞİD üyesi olduğu iddia edilen Murat Y. ve beraberindeki Fas uyruklu Nadia N.'yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

[caption id="attachment_2960291" align="alignnone" width="698"]Zanlıların evinde yapılan aramada örgüte ait çok sayıda fotoğrfa ve dijital materyal ele geçirildi. Foto: DHA Zanlıların evinde yapılan aramada örgüte ait çok sayıda fotoğraf ve dijital materyal ele geçirildi. Foto: DHA[/caption]

Yılbaşı eylem arayışında olabileceği değerlendirilen şüphelilerin evinde yapılan aramada ele geçirilen dijital materyallerde çok sayıda örgütsel fotoğraf bulundu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından iki şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Murat Y., sevk sırasında "Allah'ın şeriatı tüm kainata hakim olacak, kafirler istese de istemese de" diye bağırdı.
KAYSERİ, (DHA)


[caption id="attachment_2960319" align="alignnone" width="750"]Zanlıların evinde yapılan aramada örgüte ait çok sayıda fotoğrfa ve dijital materyal ele geçirildi. Foto: DHA Zanlıların evinde yapılan aramada örgüte ait çok sayıda fotoğraf ve dijital materyal ele geçirildi. Foto: DHA[/caption]