İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri 2 gün önce Beyoğlu, Hacıahmet Mahallesi’nde kepenkleri kapalı bir iş yerine el yapımı ses bombası atılmasıyla ilgili harekete geçti. Yapılan araştırmalarda bazı şüphelilere ulaşıldı. Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması üyesi olduğu belirlenen şüphelileri takip eden polis, örgütün yeni eylem hazırlıklarını da ortaya çıkardı.

EYP, MOLOTOF, SES BOMBALI SALDIRI…


TEM ekipleri; şüphelilerin önümüzdeki günlerde, siyasi parti ve market zincirlerine yönelik EYP, molotof, havai fişekli ve ses bombalı saldırı planladıkları bilgisine ulaştı.

ÖZEL HAREKAT DA OPERASYONA KATILDI


Araştırmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı verildi. Özel Harekat ve TEM operasyon timinin de katıldığı baskında 7 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan kişiler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

[old_news_related_template title="Teröristlerin suikast planını 'MİT' belirledi, 'Emniyet' çökertti" desc="İstanbul’da terör örgütü PKK’nın devlet büyüklerine suikast planlarını çökerten TEM operasyonunun detayları ortaya çıktı. MİT ve emniyetin düzenlediği operasyonda sansasyonel bir eylemin önüne geçilirken, teröristlerden oluşan suikast timini organize ettiği iddia edilen Fırat F.’nin Kuzey Irak ve Suriye’nin kuzeyinde eğitim gördüğü belirtildi. Suikast için ekip oluşturduğu iddia edilen şüphelinin dijital incelemelerinde “Genelkurmay” başkanlarını araştırdığı öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/10/iecrop/t3_16_9_1570724569.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/teroristlerin-suikast-planini-mit-belirledi-emniyet-cokertti-5382365/"]