Alınan bilgiye göre, Pelitli Mahallesi'nde Pelitli ile Mollafeneri arasında bulunan ormanlık arazide henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, hızla fabrikaların ve yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye doğru ilerlemeye başladı.

[old_news_related_template title="Marmara Adası'nda kontrol altına alınan yangın tekrar başladı" desc="Balıkesir'in Marmara Adası'nda çıkan ve kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın yön değiştirmesiyle tekrar başladı. 2 evin alevlerin arasında kalarak yandığı belirtilirken, vatandaşlar evlerini tahliye ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/12/iecrop/resimid_911191_9111919_16_9_1565625242.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/marmara-adasinda-kontrol-altina-alinan-yangin-tekrar-basladi-5279462/"]

Vatandaşlar durumu 112 Acil yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına alamayınca destek istedi.



Bunun üzerine bölgeye İstanbul ve Kocaeli’nin farklı ilçelerinden destek ekipler sevk edildi.

Yangın parfüm fabrikasına sıçradı

Olay yerine Kocaeli ve çevre illerden gelen ekipler yangının ilerlemesini önlemek için çalışma başlattı. Bursa ve İstanbul’dan gelen 2 helikopterde yangına havadan müdahale etmeye başladı.



Ekipler çalışmalarını sürdürürken yangın bölgede bulunan bir parfüm fabrikasına sıçradı. Fabrika kısa süre sonra patlamalarla alev alev yanmaya başladı.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Tavşanlı'da orman yangını! Hızla büyüyor" desc="Kütahya´nın Tavşanlı ilçesine bağlı Eğriöz köyü mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/12/iecrop/resimid_91122841_9112284_16_9_1565625973.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-tavsanlida-orman-yangini-hizla-buyuyor-5279481/"]

Ekipler bir yandan fabrikada çıkan yangını söndürmeye çalışırken, diğer yandan da alevlerin diğer fabrika ve evlere sıçramasını önlemek için çalışmasını sürdürüyor.

Fabrika bahçesindeki dorse alev alev yandı

Öte yandan alevler bölgede bulunan bir lojistik fabrikasının bahçesine kadar ilerledi. Fabrika bahçesinde bulunan bir tır dorsesi alevlere teslim oldu.



Fabrika çalışanları kendi imkanları ile alevleri söndürmeye çalışırken, olay yerine gelen orman ekipleri dorsedeki yangını söndürdü. Alev alev yanan ağaçlar da söndürülerek yangının fabrikaya sıçraması önlendi.



Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yaşanan yangında can kaybının olmadığı öğrenilirken, orman, itfaiye ve helikopterler yangını kontrol altına almak için müdahalelerine devam ediyor.



YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Mollafenari Pelitli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan ve nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Bölgedeki bir parfüm fabrikasına sıçrayan yangına, itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme helikopterleriyle de müdahale edildi.



Söndürülen yangın sonrası soğutma çalışması başlatıldı. Parfüm fabrikasının yanı sıra başka bir kimya fabrikasında da kısmen hasar oluştuğu, yaklaşık 25 hektarlık orman alanının yandığı öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Kocaeli Valiliği, Gebze´de çıkan yangınla ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. Saat 15.15´te Gebze Pelitli mevkiinde çıkan yangının henüz çıkış nedeninin belirlenemediği belirtilerek, şu açıklamada bulunuldu:

"Henüz nedeni tespit edilememiş bir yangın ihbarı alınması üzerine Kocaeli Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında derhal faaliyete geçirilmiş olup, Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 22 arazöz, 10 ilk müdahale aracı, 3 dozer ve 95 personel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne ait 18 itfaiye aracı, 11 su tankeri, 1 dozer, 70 itfaiye personeli, Tuzla Belediyesi´ne ait 7 itfaiye aracı ile yangına müdahale edilmeye başlanmış, çıkan yangında 30 hektarlık alan zarar görmüş bunun büyük bölümü örtü yangını olup yanan alan yakınında bulunan 1 lojistik firmasına ve 1 plastik fabrikası bahçesinde bulunan bir kısım plastik madde ile 1 adet araç dorsesi yanmış yine bir kozmetik fabrikasının birinci kısmı tamamen yanmış, yangın ikinci kısma sıçramadan 18.30 saatleri civarında ormanlık alanda çıkan yangınla birlikte kontrol altına alınmıştır. Ormanlık alanda ve yanan fabrikada soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Yangın alanında olası durumlara karşı müdahale etmek üzere Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne ait 1 koordine ekibi ile 4 adet 112 Acil ambulans ve sağlık ekibi hazır bulundurulmuştur. Yangında herhangi bir can kaybı olmamış, yangına müdahale esnasında dumandan etkilenen 3 görevliye 112 sağlık ekiplerince müdahale edilmiştir. Halen soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Çıkan yangınla ilgili soruşturmaya başlanılmıştır."

AJANSLAR