İstanbul'da resmi seçim sonuçları itirazlar sonucu geçersiz oyların sayılması ile belli olacak. Geçtiğimiz hafta Türkiye sandık başına gitti kıran kırana geçen yarış sonrasında partilerin sandıklar için itirazları oldu ve geçersiz oylar yeniden sayılıyor. İstanbul seçim sonuçları itirazlar sebebiyle henüz resmen açıklanmadı ve geçersiz oyların yeniden sayımı bazı ilçelerde devam ediyor. İstanbul'da seçim sonuçlarını belirleyecek olan geçersiz oylar sayıldıkça iki partiye de yazılan oy sayısında artış yaşanıyor.

İSTANBUL'DA SON DURUM

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın verdiği bilgilere göre;

ÜMRANİYEFARK KAPANMIYOR :

En çok geçersiz oyun olduğu Ümraniye’de tekrar sayım işlemi sona erdi. Tekrar sayılan sandık sayısı 1068 Ümraniye’de toplam geçersiz oy sayısı: 12.366 Sonuç AKP’ye 384 oy eklenirken, CHP’ye 99 oy eklenmiştir.

ESENLER - Esenler’de sayılan 150 sandıkta AKP’ye 58, CHP’ye 17 oy eklendi.

ESENYURT - Esenyurt’ta tekrar sayılan 650 sandıkta AKP’ye 247 oy, CHP’ye 160 oy eklenmiştir.

TUZLA - Tuzla’da sayılan 138 sandıkta AKP’ye 27, CHP’ye 4 oy eklenmiştir.

ÇATALCA - Çatalca’da son sayıma göre AKP’ye 13, CHP’ye 6 oy eklenmiştir. Çatalca’da tekrar sayılan 17 sandıkta CHP’ye 1 oy daha eklendi.

KARTAL - Kartal’da 35 sandıktaki sayım sonucunda AKP’ye 0 (sıfır) oy yazılırken, CHP’ye 10 oy eklenmiştir

BAĞCILAR - Bağcılar’da AKP’nin itirazları üzerine tekrar sayılan 303 sandıkta Binali Yıldırım’a 92 oy eklenirken, Başkan Ekrem İmamoğlu’na 32 oy eklenmiştir.

ADALAR: AKP: 5, CHP:0

ŞİLE: AKP:0, CHP: 8

EYÜPSULTAN: AKP: 28, CHP: 0

BAYRAMPAŞA: AKP:85 , CHP: 28

SARIYER: AKP: 196, CHP: 77

BÜYÜKÇEKMECE: AKP: 72, CHP: 36

BAŞAKŞEHİR
: AKP: 95, CHP: 34

BAKIRKÖY: Sayım 258 farkla Ekrem İmamoğlu lehine sona erdi.

BEYKOZ - Beykoz'da yapılan itirazlar sonucunda sayım işlemi sona erdi. 550 Sandıktaki 5 Bin 733 geçersiz oy sayıldı, AKP Adayı Binali Yıldırım'a 152, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu'na 74 oy yazıldı.

[custom_content title="GEÇERSİZ OYLARIN SAYILACAĞI İLÇELERİN TAM LİSTESİ" desc="Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Esenler, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Tuzla, Sarıyer, Ataşehir, Beykoz, Şile, Bayrampaşa, Ümraniye, Adalar, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Esenyurt, Üsküdar, Sultanbeyli ve Bakırköy. Çatalca, Kartal, Silivri'de ise oyların tamamı sayılacak">

FATİH - CHP'Lİ TANAL AÇIKLADI

Fatih'teki sayımın sonucunu CHP Milletvekili Mahmut Tanal duyurdu. Buna göre AKP'ye 250 CHP'ye 78 oy yazıldı.



 

Öte yandan CHP'li Mahmut Tanal ve baraberindekiler Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksindeki oy nöbetinden şu ilginç kare gündeme yansıdı.