Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, örgütün Bartın il yapılanmasında sözde il imamı olan ve firari olarak aranan M.Y., eşi H.Y. ve kızı F.K.Y. ile örgütün sözde Ulus ilçe imamı İ.K. ve eşi R.K.'yı İstanbul'daki gaybubet evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

[old_news_related_template title="FETÖ/PDY'nin sözde Türkiye imamının kızı yakalandı" desc="İzmir'de, FETÖ/PDY'nin en üst düzey isimlerinin yer aldığı ve Ergenekon operasyonları, 17- 25 Aralık operasyonları gibi birçok kritik kararın alındığı 'Başyüceler Şurası'nın sözde başkanı Mustafa Özcan'ın kızı Zehra Bozkurt, gözaltına alındı. Hakkında, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' gibi suçlardan hakkında yakalama kararı bulunan Mustafa Özcan'ın, sözde 'Başyüceler Şurası Başkanı ve Türkiye imamı' olduğu, 30 Temmuz 2014 tarihinde de yurt dışına çıktığı belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/23/iecrop/kadin_16_9_1571847109.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/feto-pdynin-sozde-turkiye-imaminin-kizi-yakalandi-5407344/"]

Cuma gününden bu yana Bartın Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 5 kişi bugün adliyeye sevk edildi. M.Y. ve eşi H.Y. ile İ.K. tutuklanırken, F.K.Y.’nin Bolu’da devam eden davası nedeniyle Bolu’ya gönderilmesine karar verildi. Ulus ilçe imamı İ.K.'nın eşi R.K. ise adli kontrol şartı serbest bırakıldı.

Zeynep Bozkurt tutuklandı


İzmir merkezli 4 ilde, 2 gün önce sabah saatlerinde, FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda örgütün sözde 'Başyüceler şurası başkanı Türkiye imamı' Mustafa Özcan'ın kızı Zehra Bozkurt ile iki polis memuru ve meslekten ihraç edilen bir komiser yardımcısının aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Zehra Bozkurt ile 2 şüpheli adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bozkurt'un 'terör örgütüne üye olmaktan' suçundan tutuklandığı öğrenildi.

DHA