Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Beştepe'de düzenlenen 'Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmasının ardından İstanbul Barosu'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Sosyal medya hesabı ve baronun internet sitesinden yayınlanan mesajla, “İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula çağrılması hususunda delegeleriyle toplantı kararı aldı” denildi.

İşte İstanbul Barosu tarafından yayımlanan o duyuru;



[old_news_related_template title="Son dakika... Metin Feyzioğlu'dan 'Külliye' kararı" desc="İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun 'Yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek olan adli yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılacağı ve bir de konuşma yapacağı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/17/iecrop/feyzioglu-aa_16_9_1566032115.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-metin-feyziogludan-kulliye-karari-5286044/"]

 

11 BARO KATILMAMIŞTI

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun 'Yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 'Adli Yıl Açılış Töreni'ne, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, katılma kararı almıştı. Törende ilk konuşmayı da yapan Feyzioğlu, "Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır. Biz o yüzden buradayız. Barolar Birliği sadece cumhuriyetin tarafındadır" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'nde ilk konuşmayı Metin Feyzioğlu yaptı" desc="İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun 'Törenin, Cumhurbaşkanlığında yapılması yargı bağımsızlığını zedeler' diye protesto ettiği 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törende ilk konuşmayı Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu yaptı. Feyzioğlu konuşmasında 'Vatan söz konusu ise gerisi tefarruattır. Biz o yüzden buradayız. Barolar Birliği sadece cumhuriyetin tarafındadır' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/02/iecrop/feyzioglu-880_16_9_1567412558.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/2019-adli-yil-acilis-toreni-5312112/"]

‘FEYZİOĞLU İÇİN' KALDIRILMIŞTI

2014 yılındaki Danıştay töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, ayağa kalkarak sert tepki göstermiş, uzun süre konuşulan bu ‘tartışmanın' ardından, TBB Başkanlarının konuşması; Danıştay, Adli Yıl Açılışı gibi törenlerden çıkarılmıştı.