İstanbul'da yaşayan anne Gülizar Keskin’in birlikte yaşadığı ayakkabıcı Ahmet K.'dan 20 yıl sonra bir çocuğu oldu. Ayşenur adı verilen küçük kız 6 yaşına geldiğinde, anne Gülizar Keskin, kızını da yanına alarak 2004 yılında Samsun'da yaşayan emekli Bayram Keskin isimli kişiye kaçtı. Bayram Keskin, Gülizar Keskin’le resmi nikah yaparken, küçük kızın da adını Zekiye olarak değiştirdi. Bir süre sonra baba Ahmet K. hayatını kaybetti.

OKULU BIRAKTI EVDEN KAÇMALAR BAŞLADI


Samsun'da yeni bir hayata başlayan küçük kız, ilköğretimin ikinci yarısında okulu bıraktı. Anne Gülizar Keskin, 2010 yılında Bayram Keskin’den boşanarak kızıyla birlikte yaşamaya başladı. Küçük Zekiye zamanla kötü arkadaşlarının kurbanı oldu ve iddialara göre uyuşturucu kullanmaya başladı. Zekiye, aynı zamanda sık sık evden de kaçmaya başladı.

KIZINI ARARKEN HAYATINI KAYBETTİ


Zekiye, 8 Mayıs 2016’da da evden kaçarak kayıplara karıştı. Anne Gülizar Keskin, kızını aramalara rağmen bulamayınca güvenlik güçlerine giderek kayıp başvurusu yaptı. Güvenlik güçleri her yerde Zekiye’yi ararken, kısa süre sonra anne Gülizar Keskin kanserden vefat etti.

CESEDİ 3 AY SONRA BULUNDU


6 Ağustos 2016 günü Çarşamba’nın Acıklı Mahallesi'ndeki fındık bahçesine ot biçmeye giden bir kişi, tarlada parçalanmış bir kız cesedi buldu ve jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, tabancayla vurularak öldürülen cesedin hayvanlarca parçalandığını belirledi. Cesedin yanındaki çantadan yola çıkan ekipler, cesedin 3 ay önce kaybolan 15 yaşındaki Zekiye’ye ait olduğunu tespit etti. Ardından da olayı aydınlatmak için çalışmalara başlarken, Zekiye annesinin Giresun'da mezarının yanına defnedildi.

ÖZEL EKİP KURULDU


Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu özel bir ekip oluşturarak, Zekiye’nin sosyal medya hesaplarını ve yaptığı telefon görüşmelerini incelemeye aldı. Telefonunda kayıtlı kişilerin ve yakın çevresinin bilgisine başvurdu. Genç kızın çantasındaki rujdaki DNA'ya uyumlu kişiyi bulmak için de çok sayıda kişinin kan örneklerini aldı. Şüpheli kişilere teknik ve fiziki takibe başlayan polis, geçtiğimiz günlerde Y.D.'yi (36) Samsun'un Çarşamba ilçesinde, F.D.'yi (34) Ayvacık ilçesinde ve E.A. (30) adlı kadını ise Ordu'nun Altınordu ilçesinde gözaltına aldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan 2'si serbest bırakılırken Y.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla bağlantısı olduğu iddia edilen Y.E.I.'nın da ise hırsızlık suçundan cezaevinde olduğu belirtildi.

Polis, olayı aydınlatmak için çok yönlü araştırmalarını sürdürüyor.