Gazetemizin 15 Ocak 2019 tarihli nüshasının 4’üncü sayfasında İhlas Finans mağdurlarına ilişkin yayımlanan bir haberde Afyonkarahisar’da yaşayan Nuray Köken ismindeki İhlaszede’nin isyanına yer verdik. Teyit.org, önceki gün söz konusu haberde Nuray Köken olarak yayınlanan fotoğrafın New Jersey’deki Camden kentinin yönetiminde yer alan Carmen G. Rodriguez’e ait olduğunu ortaya çıkardı. Bu karışıklığın nedeni SÖZCÜ Gazetesi’ne 10 Ocak günü ulaşan Nuray Köken’in oğlu Mehmet Köken’in 12 Ocak 2019 günü gönderdiği e-posta…

ÖDEME BEKLİYORLAR

10 Ocak Perşembe günü SÖZCÜ’ye e-posta ile ulaşan Mehmet Köken, annesi Nuray Köken ve dayısı İbrahim Şan’ın İhlaszede olduğunu belirterek yardım istedi. Bunun üzerine, SÖZCÜ editörü de konuyla ilgili olarak Mehmet Köken’i aradı ve mağduriyeti daha detaylı anlatmasını ve haberde yayınlanmak üzere söz konusu kişilerin fotoğrafını göndermesini istedi. Bunun üzerine, 12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 11.46’da “İhlas’ı devamlı aramamıza rağmen bir gelişme olmadı. En son Çobançeşme’de bulunan genel merkez binasına gittik. Bize mantıksız satış rakamları ile devre mülk ve tamamlanmamış bir projede yüksek ücretli bir konut teklif ettiler. Daha ödeme bekliyoruz” ifadelerinin yer aldığı bir e-posta gönderdi.

fotograf

AMAÇ SALDIRMAK

E-postaya dayısı ve annesi olarak iki kişinin de fotoğraflarını ekleyen Mehmet Köken’in paylaşımı 15 Ocak 2019 günü gazetemizde yayınlandı. Ancak, Nuray Köken olduğu belirtilen kişinin fotoğrafının aslında Carmen G. Rodriguez’e ait olduğu ortaya çıktı. Türkiye Gazetesi de dün SÖZCÜ’ye saldırmak için “Amerikalı Carmen’i Afyonlu Nuray yapmışlar” başlığıyla bir haber yayınladı. Böyle bir İhlaszede olmadığını savundu. Oysa fotoğraf yanlış olsa da mağduriyet doğruydu.

OKURLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

SÖZCÜ, iddialar üzerine Mehmet Köken ile iletişime geçti. “İhlaszedeyiz” diyerek SÖZCÜ’ye başvuran Köken, o fotoğrafın hikayesini anlattı. Mehmet Köken, “Annem ve dayımın fotoğraflarının internette yayınlanmasını istemediğim için iki yabancı kişinin fotoğrafını gönderdim” dedi.

Hayatını kaybeden dedesi Muhittin Şan’ın yasal mirasçıları olan Nuray Köken ve dayısı İbrahim Şan’ın gerçekten İhlas Finans mağduru olduğunu ama fotoğrafların sahte olduğunu kabul eden Mehmet Köken, SÖZCÜ okurlarından da  özür diledi.