Orman yangının bugünkü ilk adresi İzmir'di. Bayındır’ın Balcılar Mahallesi yakınında, zeytin ağaçları ve çeşitli meyve bahçelerinin bulunduğu bölgede bugün saat 15.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, yangını orman ekiplerine bildirdi.



Yerleşim yerlerinden uzakta çıkan yangını söndürmek için, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 helikopter havadan, 10 arazöz ise karadan müdahaleye başladı.

[old_news_related_template title="İzmir Bayındır'da yangın!" desc="İzmir'in Bayındır ilçesinde, zeytin ağaçları ile meyve bahçelerin bulunduğu bölgede yangın çıktı. Orman ekipleri, yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/13/iecrop/yangn_16_9_1565708173.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/izmir-bayindirda-yangin-5280520/"]

GEBZE'DE KORKUTAN YANGIN

İzmir'deki yangına müdahale sürerken bir kötü haber de Kocaeli'nden geldi. Saat 17.00 sıralarında Gebze Eskihisar Mahallesi Sungurca mevkiinde bulunan ormanlık alanda başladı. Aynı anda 3 farklı noktada bilinmeyen nedenle başlayan yangın kısa sürede yayıldı. Alevleri görenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye olay yerine ulaşmadan önce bölgedekiler yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Gebze, Darıca ve Çayırova itfaiyelerinden gelen ekipler yangına farklı noktalardan müdahalede bulundu.

 



İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonrasında yangın kontrol altına alındı. Yangının ne kadarlık alana zarar verdiği tespit edilmeye çalışılırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

[old_news_related_template title="Marmara Adası'ndaki orman yangınında 80 hektar kül oldu" desc="Balıkesir'in Marmara ilçesindeki ormanlık alanda dün saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, 9 saat süren yoğun mücadelenin ardından saat 23.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 80 hektarlık alan zarar gördü. 5 ev ile 1 minibüsün de yandığı yangında çok sayıda hayvan telef oldu. Öte yandan yanan alanlar, drone ile havadan görüntülendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/13/iecrop/marmara_16_9_1565676259.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/marmara-adasindaki-orman-yangininda-80-hektar-kul-oldu-5279885/"]

ESKİŞEHİR'DE DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Bugün Eskişehir'den de yangın haberi geldi. Seyitgazi ilçesine yaklaşık 22 kilometre mesafedeki Gökçegüney ile Yapıldak Mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz ve helikopterle söndürme çalışmalarına başladı. Ormandan çıkan duman gökyüzünü kaplarken, yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı. Yapıldak köyünde oturan Seydi Kanat, yangının piknikçilerden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Çok büyük bir yangın var şu anda orada. Benimde bu bölgenin insanı olarak içim yanıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Köylüler de  destek veriyor" dedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangını söndürme çalışmalarında 2 helikopter, 10 arazör, 4 iş makinesi ve 100 işçi görev yaparken, yangında yüzlerce ağaç kül oldu. Söndürme çalışmaları gece de devam ederken, yangının olduğu alan çevrelenerek kontrol altın alınmaya çalışılıyor.

Yapıldak Mahallesi halkı, İni Dağında başlayan yangını söndürmek için gece de çalışmaya devam ediyor. Yangının bulunduğu alana giren vatandaşlar, ellerinde bulunan malzemelerle yangına müdahale ederken, yangının büyümemesi için ekiplere destek oluyor. Yangının olduğu alanda çalışan vatandaşlar, hektarlarca alanın yangından zarar gördüğünü ifade etti. Çalışmalar sırasında 11 kişinin de dumandan etkilendiği bilgisine ulaşıldı.

(AJANSLAR)