Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde Suriyeli sığınmacılar ile mahalle sakinleri arasında başlayan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Edinilen bilgilere göre Suriyeli ve Türk gençleri arasında başlayan 'yan bakma' tartışması diğer Suriyeli sığınmacıların olaya karışmasıyla kontrolden çıktı.Mahalle sakinleriyle Suriyeli sığınmacıları karşı karşıya getiren olaya polis ekipleri havaya ateş açarak müdahale ederken, çıkan kavga çevre sakini bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Kayda göre Suriyeliler, "Allahu Ekber" diyerek vatandaşlara saldırdı.

[old_news_related_template title="'Kafa keseceğim' diyen Suriyeli, sınır dışı edilecek" desc="Bursa'da, internetten yayın yapan yerel kanalın muhabirine verdiği röportajda ''Kafa keseceğim' dediği gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Suriyeli A.A.F. (24), yarın sınır dışı edilecek. Yeniden evinde gözaltına alınan A.A.F., Bursa İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/30/iecrop/kafa-kesen-1_16_9_1559235014.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kafa-kesecegim-diyen-suriyeli-sinir-disi-edilecek-4996148/"]


EVLERİ BOŞALTILDI

Geçen 1 Haziran gecesi Gölcük Yeni Mahalle'de, Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında yan bakma sebebiyle tartışma çıktı. İhbarla olay yerine giden polis tartışmayı sonlandırırken, taraflar birbirinden şikayetçi olmadı. Gerginliğin devam etmesi nedeniyle taraflar arasında dün arbede yaşandı. Çıkan olaylar sebebiyle bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir de olay yerine gelerek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Kavgaya destek verdikleri gerekçesiyle 31 Suriyeli genç, evleri boşaltılarak Kocaeli İl Göç İdaresi'ne götürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Suriyeli Türk kıza saldırdı... İlçe ayağa kalktı!" desc="Bursa'nın İnegöl ilçesinde, hoşlandığı Buse E. ve annesi Zehra E.'ye saldıran Suriyeli Abdulhadi A. (25), mahalleli tarafından darbedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/31/iecrop/resimid_85108441_8510844_16_9_1559330359.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-suriyeli-turk-kiza-saldirdi-ilce-ayaga-kalkti-5010092/"]


BAŞKAN SEZER'DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Arife akşamı 3 Suriye vatandaşı ile 3 genç arasında yaşanan kavga, 1 Haziran günü Suriye vatandaşı olan kişilerle yaşanan ancak tarafların şikayetçi olmamaları nedeniyle adli takibata konu olmayan yan bakmadan kaynaklı sözlü tartışma sonucu başlayan başka bir kavgadan kaynaklanmıştır. Tarafların, Suriyelilerin evlerine yakın ve kahvelerin de bulunduğu kalabalık bir alanda tekrar karşılaşmaları sonrası çıkan kavga, evlerde kalan Suriyelilerin ve mahalle sakinlerinin de kavgaya müdahil olmaları nedeniyle büyümüş. Suriyeli vatandaşlarının evleri etrafında toplanan kalabalığın dağıtılabilmesi ve istenmeyen muhtemel başka hadiselerin önüne geçilebilmesi için, olayın kamu düzenini tehdit etme ihtimaline binaen, Gölcük Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü, kavgaya destek verdikleri düşünülen Suriye vatandaşlarının ikamet ettikleri evlerin boşaltılmasının uygun olacağını değerlendirdi. Konuyla ilgili olarak Kocaeli İl Göç İdaresi Başkanı ile irtibat kuruldu ve evlerde yaşayan 31 bekar Suriye vatandaş İl Göç İdaresi´ne sevk edilmek üzere polis merkezine getirildiler. Kavgaya karışan 5 Suriye vatandaşı ile 3 kişi hakkında ayrıca adli işlem başlatılmıştır. İfadeleri alınan vatandaşlarımız sabah 6´ya doğru serbest bırakılarak polis merkezinden ayrılmışlardır. Olayın ilk anından itibaren kolluk kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri tam anlamıyla almıştır. Bu noktada vatandaşlarımızın da sükûnet, itidal içinde davranmaları büyük önem arz etmektedir. Adli bir olaydan kaynaklı yaşanan hadiseye bahsi geçen konu bu şekliyle yaşanmıştır" dedi.

AJANSLAR