Kazananların 21 yaş altı çocuklarına ve eşlerine ömür boyu ABD'de yaşama, yerleşme ve çalışma hakkı sağlayan Green Card yani Türkçesiyle Yeşil Kart sonuçları belli oldu. Dünya üzerinde 55 bin kişiye sürekli oturma vizesi veren Green Card için aralarında Türkiye'nin de yer aldığı ülkelerden başvuranlar arasında çekiliş düzenleniyor. İşte Green card başvuru sonuçları öğren...

GREEN CARD BAŞVURU SONUÇLARI

Türkiye'den binler kişinin katıldığı DV 2020 çekiliş başvuruları 1 ay devam etti ve 6 Kasım 2018 yılında son buldu. 2018 yılında yapılan tüm başvuruların sonuçları 7 Kasım 2019'da açıklandı. DV 2020 (2019 yılı) sonuçlarını www.dvlottery.state.gov adresinden confirmation numaranız ile kontrol edebilirsiniz.

Green Card çekiliş sonuçlarını ABD hükümetin göçmenlik resmi sitesi ( www.dvlottery.state.gov ) dışında başka hiçbir web sitesinden kontrol edilemez.

GREEN CARD NEDİR?

Green Card kazanan kişiler, Amerika Birleşik Devletleri’nde ömür boyu yaşama ve çalışma hakkına sahip oluyor. Green Card sahipleri, oy kullanmak dışında Amerikan vatandaşları ile tamamen aynı haklara sahip oluyor. Amerika’da tüm ailesiyle beraber yaşayabiliyor, İş kurabiliyor, isterse devlet memuru olabiliyor. Aynı zamanda ABD’ye tamamen yerleştikten sonra, 5 sene içinde tam vatandaşlığa geçilebiliyor.



GREEN CARD SONUÇLARI NASIL KONTROL EDİLİR

Green card sonuçlarını, sadece başvuru yaptığınız esnada size verilen Confirmation numaranızla kontrol edebilirsiniz. Eğer Confirmation numaranızı unuttuysanız, aynı sayfadan bilgilerinizi doğrulayarak Confirmation numaranızı tekrar alabilmeniz de mümkün.

1. http://dvlottery.state.gov/ESC adresine girin.

2. Karşınıza çıkan ekranda Mavi renkli "Continue" linkine tıklayın.

3. Yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfada sizden; 2019 ile başlayan Confirmation numarası, Soyadı, Doğum Yılı ve doğrulama kodu yazmanızı isteyen bir form karşınıza çıkacak.

4. En üstteki kutuya 16 Haneli Confirmation numarasını yazın.

5. Bir sonraki kutuya sadece soyadınızı büyük harflerle ve Türkçe karakter kullanmadan yazın (ÇİÜĞŞÖ kullanılmamalıdır.) 6. Üçüncü sıradaki kutuya sadece doğum yılınızı yazın. (Örnek: 1996)

7. Son kutuya ise sayfada size gösterilen 5 haneli doğrulama kodunu yazın.

8. Submit Linkine tıklayın.