Geçtiğimiz Ocak ayında Hatay İskenderun'da dershaneden çıkıp evine doğru giden Berfin Özek'in yolu iddiaya göre eski erkek arkadaşı Ozan Çeltik tarafından kesildi. Çeltik, kendisiyle yeniden arkadaş olmak istemeyen Özek'in yüzüne kezzap atıp, kaçtı.

Yaralanan Berfin Özek, çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yüzünde yanıklar oluşan genç kız, Yanık Ünitesi'nde tedaviye alındı. Berfin Özek'e saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla yakalanan Ozan Çeltik tutuklandı. Gördüğü uzun tedavinin ardından taburcu olan ancak yüzünde ağır yanık izleri kalan Berfin'in tedavisi yarım kaldı.

Change.org imza kampanyası başlattı


İskenderun'da yaşayan 19 yaşındaki Berfin'in tedavisi geciktiği için diğer gözünde de kornea erimesi başladı. Ailenin maddi olanakları sınırlı olduğu için tedaviye devam edemiyor. Berfin için düzenlenecek bir yardım kampanyası için de Hatay Valiliği ve Sağlık Bakanlığı'nın onay vermesi gerekiyor. Bakanlık ve Valiliğin onay vermesi için Change.org'da imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyası Change.org sayfasında "Berfin'in gülüşünü ona yeniden vermek ve tedavisi için tek yürek olmak istiyoruz. Hatay Valiliği ve Sağlık Bakanlığı'nın, yardım kampanyası başlatılması için onay vermesini talep ediyoruz. Bu onay verildiğinde, Berfin'in tedavisi için gereken para bağış olarak toplanabilecek. Kampanya başarıya ulaşırsa, gereken onay çıkacak, Berfin'in yüzünde kalan hasarı onarmak ve tek gözünü kurtarabilmek için gereken tedavi için yardım toplanabilecek." notuyla paylaşıldı.

BURADAN İMZA KAMPANYASINA KATILABİLİRSİNİZ