Hadi'de bugün önemli bir isim ipucu sorusu olarak soruldu. Hadi 9 Ocak 12:30 yarışmasının ipucunda Joseph Pulitzer’in mesleği nedir? ipucu sorusu oldu ve oyuncular tarafından 9 Ocak cevabı araştırılmaya başlandı. İşte 9 Ocak Hadi ipucu sorusunun cevabı ve detayları...

hadi-ipucu

HADİ İPUCU 9 OCAK: PULITZER'İN MESLEĞİ NEDİR?

Aslen Macar asıllı ancak Amerikan vatandaşlığına sahip ve Amerika iç savaşında asker olarak savaşmış olan Pulitzer Hadi ipucu sorusu olarak soruluyor. Pulitzer'in meseleği gazeteciliktir. Amerikan İç Savaşı sırasında asker olmak için gittiği Amerika'da savaştan sonra Almanca çıkan gazetelerde çalışmaya başlamıştır. Önemli çalışmalarıyla kısa sürede başarıyı yakalamış ve 1882 de New York World gazetesini satın almıştır.

İnsanların ilgisini çekecek öyküler, sansasyonlar ve skandal haberlerine verdiği önemle gazeteciliğin yönünü değiştirmiş modern gazeteciliğin öncüsü olarak kabul edilmiştir. Gazetesinin günlük tirajını 15.000'den 300.000'e çıkarmıştır. Bir süre ABD Temsilciler Meclisinde de görev yapmıştır.

PULITZER ÖDÜLÜ

Amerika'da en büyük ve prestijli ödül kabul edilen Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Musevi kökenli Macar asıllı Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu. İlk ödüllerin 4 Haziran 1917'de verilmesine rağmen, artık Nisan ayında açıklanmaktadır.

Ödüller 21 kategoride verilmekte olup bunların 20 tanesinin değeri 10000 dolar karşılığı nakit para ve bir sertifikadır. Kazananlar bağımsız bir kurul tarafından seçilmektedir.