Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Merakla beklenen ipucu sorusu özellikle 90'lı yıllara damgasınını vuran Ninja Turtles yani Ninja Kaplumbağalar'dan geldi. Dünyanın en güçlü kamplubağalarını kötülere karşı mücadele verdiği çizgi film ve film ile seyirci karşısına çıkan Ninja Kaplumbağalar Hadi ipucu sorusunu yer aldığı yarışmada ödülü ise 30 bin TL olacak. Hadi ipucu sorusunda “Ninja Kaplumbağalar'ın isimleri nelerdir? ” dedi… İşte hadi ipucu cevabı…

HADİ İPUCU SORUSU - 5 OCAK FİLM GECESİ

Bu akşam 20.30'daki Hadi Film Gecesi için ipucun, çocukluğumuzun vazgeçilmez kahramanları NinjaKaplumbağalar'dan geliyor! İsimlerini ünlü Rönesans sanatçılarından alan bu ekibin üyelerini tanıyor musun?

HADİ İPUCU CEVABI: LEONARDO, RAFAEL, MIKELANJELO, DONATELLO

gammasquadturtles1


NİNJA KAPLUMBAĞALAR

Orijinal ismi ile “Teenage Mutant Ninja Turtles” şeklinde bilinen Ninja Kaplumbağalar, fantastik bir çizgi seri olarak ortaya çıkmıştır. Dövüş sanatlarından ninjitsuya hakim 4 adet mutasyona uğramış kaplumbağa ve yine mutasyona uğramış bir fare olan ustaları “Splinter” ı konu alan çizgi seri, iyi ile kötü kavramlarının savaşında, iyi bir ninja olabilmeyi anlatmaktadır.

İlk Ninja Kaplumbağalar çizgi romanı, 1984 yılında, siyah – beyaz olarak ortaya çıkmıştır. 1200 dolara yayınlanan çizgi romanın yaratıcıları ise Kevin Eastman ve Peter Laird’ dır. Yer altında yaşamakta olan ninja kaplumbağalarını dünya ile tanıştıran çizerler, çok kısa sürede büyük bir hayran kitlesini de peşlerinde sürüklemeyi başardılar.

Çizerlerin yarattıkları dünyada, pek çok kötü karakter bulunmaktadır. Bu karakterlerin içinde, uzaylılardan sokak serserilerine kadar, farklı çeşitte düşman güç temsil edilmektedir. Çizgi romanın kötü karakterlerinin arasındaki en bilindik karakter ise Shredder ve onu kontrolü altında tutan ortağı Beyin’ dir. Çizgi romanın bir diğer ünlü karakteri ise Kanal 6 televizyonunun maceraperest ve güzel muhabiri April Oneill’ dır. Ninja kaplumbağaları temsil eden asıl kahramanlar ise Rafael, Donatello, Leonardo ve Michelangelo’ dur. Bu dört ninja kaplumbağanın isimleri, Rönesans Dönemi’ nin ünlü sanatçılarından esinlenilerek konulmuştur. Dört kahraman da mutasyona uğramış, üstün yeteneklere sahip ve ayrıca da pizzaya düşkün durumdadırlar.