Necati Doğru'nun savunmasının ardından Mahkeme Başkanı "Naylon Darbe" yazısına ilişkin sorular yöneltti. Mahkeme Başkanı, Doğru'ya "15 Temmuz'da neredeydiniz?" diye sordu.

İşte Mahkeme Başkanı'nın soruları ve Necati Doğru'nun cevapları...

Başkan:15 Temmuz’da nerdeydiniz?

Necati Doğru: İstanbul’daydım.

Başkan: 15 Temmuz saat 22:36 Başbakan televizyona bağlandı. Cumhurbaşkanı da 23.47’de CNN Türk’e bağlandı. Siz olayın rengini biliyorsunuz az çok. Neden “naylon darbe” başlığı attınız. Yazıyı neden geri çekmeyi düşünmediniz?

Necati Doğru: Naylon darbe az önce söylediğim gibi görünen ve görünmeyenler konusu. Gazeteci başlığı dikkat çekmek ve yazıyı okutmak için atar. İnsanlar önce başlığa bakar, daha sonra okur.

Başkan: Başlığı neye göre seçtiniz?

Necati Doğru: Bu başlıkla yazının okunmasını sağlıyorum. “Naylon darbe” demek “başarısız bir darbe”, “teneke bir darbe” anlamına gelir. Naylon demek “teneke, boş” demek. Darbeciyi öven bir yazı değil. Okudum size, bütününe bakın.

Başkan: Peki diğer soruya ne diyeceksiniz?

Necati Doğru: Çekeceğim bir durum yok. Soru cümleleri var. Ben CNN’i izlemiyorum. Onu duymamış olabilirim. O cümleleri çıkarın deme imkanım var. Duysam bile çıkarmayabilirdim. Soru sormak riskli bir iştir. Olaya hakim olmadığım için soru cümleler sordum. Orada  hüküm yok, soru cümleleri var.

Avukat Celal Ülgen: Naylon darbe koymanızdaki sebep ne? Darbecileri “naylon darbeci” olarak mı tanımlıyorsunuz?

Necati Doğru: Naylon darbeciler bir tek yerde geçmiyor 3-4 yerde geçiyor. Niye ticaret adamları, mevki sahibi olmak isteyenler FETÖ’cü olur. Bunu bilerek “naylon darbe” yaparak halkı birbirine düşürmek için belki bilerek yaptılar belki.  Yazıları okuyarak himmet mi topladılar? Yargının içine sızmayı mı kolaylaştırdılar. Holding mi açtılar? Diyanete, Genelkurmay’a mı sızdılar. Benim yazım bunlara nasıl yardımcı oldu?
Naylon darbeyi gerçekleşmeyen darbe anlamında kullandım. Ben Adana’da büyüdüm. Yerini bulmayan anlamında kullanılır. Olanların darbe olduğu ortada. 249 kişi ölmüş, Türk halkının düşmanla savaşsın diye kendilerine verdiği uçakla meclisi bombaladılar. Bunun adı darbedir.

[old_news_related_template title="Sözcü'ye ikinci kumpas davası: İşte Necati Doğru'nun ifadesi" desc="Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetemizin 3 yöneticisi 'FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme' suçundan hazırlanan iddianame kapsamında bugün hakim karşısına çıktı. Savcının ve sözde bilirkişinin iddiaları tek tek çürütüldü. Necati Doğru da mahkemede basın tarihine geçecek bir savunma yaptı. İşte Necati Doğru'nun mahkemedeki ifadesi... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/necati-dogru-1_16_9_1547787119.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sozcuye-ikinci-kumpas-davasi-iste-necati-dogrunun-ifadesi-3171851/"]