İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan Halit Ayar (23) 7 Eylül cuma akşamı arkadaşlarıyla Beyoğlu’nda buluştu. Şişhane’deki metro istasyonunda bekleyen arkadaşların yanlarına gelen Emrah Yaşar ile Erhan Kurdal, para istedi. Olumsuz yanıt alınca önce Halit Ayar’ı sonra da arkadaşı Sinan Nalçacı’yı bıçakladı. Ağır yaralanan Halit Ayar yaşamını yitirdi. Sinan Nalçacı ise hastanede tedavi edildi.

KATİL CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI

Katil zanlıları Emrah Yaşar (27) ile Erhan Kurdal (27) Beyoğlu’nda yakalandı. Saldırganlardan Emrah Yaşar’ın gasp suçundan tutuklu olduğu Kırklareli Cezaevi’nden 1 hafta izinli olarak çıktığı ortaya çıktı. Kurdal’ın da gasp, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından sabıkalı olduğu belirlendi. Bıçağı kullandığı öne sürülen Emrah Yaşar’ın ifadesinde, "Kafamız iyiydi, para istedik vermediler, biz de öldürdük" dediği belirtildi. Katil zanlıları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SAVCILIK İDDİANAME DÜZENLEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayar'ın katilleri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcılık, Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle iddianame düzenledi. Katil zanlıları hakkında ayrıca, "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve  "Nitelikli yağmaya teşebbüs"  suçlarından da toplam 22 yıldan 32 yıla kadar hapis cezası talep edildi.