KAHRAMANMARAŞ - GÖKSUN

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Göksun Kaymakamı Ejder Demir, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede kar yağışının etkili olduğunu belirtti.Demir, bu nedenle soğuk hava ve oluşacak buzlanma riski nedeniyle yarın (03.01.2019) tüm ilk ve ortaokullarda eğitime ara verildiğini ifade etti.

MALATYA

Malatya’da, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Kent ve ilçelerde 1 hafta önce başlayan kar yağışı şiddetini artırdı. Kar nedeniyle kent merkezi ve ilçeler beyaza bürünürken, belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarına devam etti.

Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada okulların 1 gün tatil olduğunu söyledi. Açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 3 Ocak 2019 Perşembe Günü eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Aynı tarihte hamile ve engelli kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.

TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Malatya il genelinde yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar nedeniyle öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için Üniversitemize bağlı Fakülte ve Meslek Yüksekokullarında 3 Ocak 2019 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verilmiştir.”

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “Yoğun kar yağışından dolayı ulaşımda yaşanabilecek aksamalar nedeniyle öğrencilerimizin final sınavlarında mağduriyet yaşamamaları için 3 Ocak 2019 günü yapılacak sınavlar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni sınav tarihleri üniversitemiz web sitesinde duyurulacaktır. Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde eğitime bir gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile personelimiz idari izinli sayılacaktır.” denildi.

ÇANAKKALE'DE OKULLAR 1 GÜN TATİL

Çanakkale'de okullar tatil edildi. Çanakkale'de beklenen kar yağışı sebebi ile il genelinde resmî ve özel ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının tamamında eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Konuyla alakalı Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı: Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Meteorolojik verilere göre, ilimizde hakim olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği; Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için il genelinde 04.01.2019 Cuma günü 1(bir) gün eğitim öğretime ara verilmiştir."

Meteoroloji yetkilileri, Çanakkale genelinde kar yağışı beklendiğini aktararak vatandaşların hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.


AJANSLAR