AKP'nin olağanüstü itirazını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 4'e karşı 7 oy ile İstanbul'da seçimleri iptal etti. Seçimleri 10 bin oyun üzerinde bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu'nun Haziran ayında yapılacak yeni seçimde daha farklı kazanması için seçime girecek, 150 bine yakın oy alan Demokratik Sol Parti ve Saadet Partisi'nin oylarına ihtiyacı var.

[old_news_related_template title="Son dakika: İstanbul seçimlerinde ilk aday çekildi" desc="Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul ile ilgili kritik kararı verdi. YSK, İstanbul’da seçimlerin yeniden yapılmasına hükmetti. YSK, 7'ye 4 oy çokluğu İle İstanbul seçimlerini iptal etti. Türkiye Komünist Partisi'nden ise, dikkat çeken bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbul-secimlerinde-ilk-aday-cekildi-4698673/"]

TKP'nin Ekrem İmamoğlu lehine seçimlerden çekileceğini açıkladığı bilinirken gözler İstanbul'daki farkı etkileyecek bir oy potansiyeline sahip DSP ve SP'den gelecek karara çevrildi.

SP yetkilileri Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Saadet Partisi Başkanlık Divanı'nın yarın saat 14.00'da "YSK'nın İstanbul Seçimlerinin İptali" konusunu değerlendirmek üzere toplanacağını bildirdi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da tekrarlanacak seçimlerde Saadet Partisi'nin 31 Mart'ta olduğu gibi tek başına gireceği öğrenildi.