Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı canlı olarak yayınlanıyor. Belediye Meclis toplantısında ilk olarak öneriler alındı.
Ardından gündem dışı söz alanlar konuşmaya başladı.  Gündem dışı söz alan AKP'li Murat Türkyılmaz, 'Yerel Yönetimler ve Demokrasi' başlığı altında görüşlerini bildirdi. Türk yılmaz konuşmasını sonlandırırken, öneriler ile yeni dönemde belediye yön vereceklerini ve etkin bir muhalefet ortaya koyacaklarını söyledi ve Ekrem İmamoğlu’nu iddialarını ispatlamaya çağırdı. Sözlerini “Umarım İstanbullular Sezen Aksu’nun şarkısında olduğu gibi ‘İstanbul İstanbul olalı hiç görmedi böyle keder’ demezler.” diyerek bitirdi.

 

"TOPLANTI DAVETİME NEDEN KATILMADINIZ?"


Türkyılmaz'ın sözlerine yanıt veren Ekrem İmamoğlu ise “Türkiye'nin en büyük sıkıntısı partizanlık ve siyasi parti bağımlılığı. Talimatla bazı işleri yapma bağımlığı maalesef Türkiye'nin önünü kapatmaktır. En güzel şey insanların özgür ve özgün irade ile fikirlerini dile getirmeleridir. İstanbul'un 39 ilçe başkanına duyduğum saygıyı her yer taşıyacağımı, meydanlarda '25 belediye başkanımız var' diyerek tanımlama yapanların tam aksine 39 belediye başkanımız var diyerek süreci yöneten bir belediye başkanı adayıydım. Şuanda da aynı yoldayım. 39 belediye başkanımızı davet ettiğim ilk bölgesel toplantımda dilerdim ki tüm belediye başkanlarımız katısın ve İstanbul'u nasıl yöneteceğimizi belirlediğimiz bu sürecin içerisinde olsun. Elimizdeki verilere göre 16 arkadaşımız katılacağını bildirmişti. Ama niye katılmadıkları noktasında hiç bir bilgi ve geri dönüş alamadım. Ben ısrarla katılımcılığa ısrarla demokrasiye dönük bir belediyeciliği İstanbul'da var etme konusunda bugüne kadar yaşamış kederleri bitirip her şeyin çok güzel olacağı bir dönemi başlatmaya yemin etmiş bir belediye başkanıyım” dedi.

"TEVFİK BEY BİZİM CANLI YAYINI ÇOK SEVDİ"


AKP’li Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz’ın gündem dışı konuşmasında İmamoğlu’nun pazartesi günü oturumunda Tevfik Göksu’nun mikrofonunun kapatmasını, meclis gün sayısının 5 gün olması için verdikleri teklifin kabul edilmemesini eleştirerek meclisi demokratik şekilde yönetmediğini savundu.

Eleştirilere cevap veren İmamoğlu, 39 belediye başkanına duyduğu saygıyı her yerde dile getirdiğini belirterek Cumhurbaşkanı’nın “25 belediye başkanım var” sözünü doğru bulmadığını söyledi. Meclis gün sayısının düşürülmesi ile ilgili de “2 güne neden takıldınız anlamış değilim. İşimiz varsa 5 gün de olur ama illa 5 olacak diye bir şey yok. Eksiklik yanlışlık olursa da özür dileriz ama pazartesi günkü durumda bir eksiklik yoktu” dedi.

İmamoğlu TBMM AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un kendisine “Ekrem” diye hitap etmesine de tepki gösterdi. Tevfik Göksu da bunun üzerine söz istedi.

İmamoğlu “Ben cevap verdim. Bana mı cevap vereceksiniz?” dedi ve Göksu’ya söz verdi.

Göksu “Genel başkanımız seçim değerlendirmesi yapıyordu. AKP grup başkanvekili ile ilgili ironi yaptınız. Kendi grup başkanvekilinizin sözlerine ne diyorsunuz” dedi.

İmamoğlu ise “Tevfik bey bizim naklen yayını çok sevdi. Tam olarak bunu kast ediyordum. Tevfik beyin duygularını ifade etmesine müsaade ettik yine söz hakkı doğdu. Cumhurbaşkanının ’25 belediye başkanım var’ ifadesini doğru bulmadım. Bizim grup başkanvekilimizin beğenmediğim cümlesi olursa söylerim. Ama orada konu benim. Bana ‘Ekrem’ diyor. Sınıf arkadaşım değil. Bu tartışma uzar” dedi.

Göksu da “Cumhurbaşkanı hem bizim genel başkanımız hem de cumhurbaşkanımızdır. Referandumda yüzde 52 oy aldı” dedi.

İmamoğlu da “Genel Başkanınızdan değil Cumhurbaşkanından bahsediyorum. Sizin genel başkanınız benim değil. Yanlış anlamaya devam ediyorsunuz” karşılığını verdi.