İmamoğlu işte bunun için mazbatasını istiyor. Çünkü belediye, Ekrem İmamoğlu daha başkanlık koltuğuna oturmadan kendilerine yakın şirketleri ihaleyle besliyor...  İşte onlardan 2 örnek daha:

CÜBBELİ'NİN DAMADI BİR İHALE DAHA KAPTI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketlerinden Spor İstanbul’un, İstanbul Yarı Maratonu’nun ardından Lale Kupası Kadınlar Tenis Turnuvası organizasyonu için düzenlediği ihaleyi de kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün damadının kardeşleri ile birlikte kurduğu şirkete verdiği ortaya çıktı. Yönetim boşluğu içinde olan İBB’nin iştirak şirketlerinden Spor İstanbul, şirket ile 5 Nisan 2019 tarihinde sözleşme imzaladı. İhalenin sonucu dün ilan edildi. Sonuç ilanına göre yaklaşık maliyeti 730 bin 587 lira olarak belirlenen ihaleyi 637 bin 404 liralık teklifin sahibi Adstation Reklam Organizasyon İletişim Danışmanlık İnternet Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirketin sahibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Palazoğlu Ailesi. Şirketin ortakları Muhittin ve Esat Palazoğlu, Bolu’da Nakşibendi Şeyhi Sürmeli Hoca Muhittin Palazoğlu’nun torunları. Palazoğlu ailesinin vefat eden bireyleri için Tokad-i Hayreddin Türbesine defin için bakanlar kurulu kararı çıkartılmıştı. Şirketin ortaklarından Esat Palazoğlu, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de damadı.

İBB TAKSİ DOLMUŞ HATTI DAĞITIYOR


İstanbul’a yeni taksi dolmuş hatları geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geçtiğimiz ay kabul edilen yeni hatlar Kadıköy-Beykoz, Suadiye-Ataşehir, Kartal Metro Durağı- Şehir Üniversitesi Dragos Kampüsü arasında oldu. 10 araçtan oluşacak yeni hatların fiyatları 8 lira olarak açıklandı. İBB Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi, Beykoz’da ikamet eden bölge halkının Kadıköy merkezde bulunan sağlık tesisleri, sosyo kültürel mekanlar, ticari fonksiyonlar gibi alanlara erişiminin alternatif toplu ulaşımla da sağlanması amacıyla taksi dolmuş hattını getirdiklerini duyurdu.