Bir TV kanalının canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyor musunuz? Almanya'da deniliyor bunu teyit eder misiniz?" sorusuna şu yanıt verdi:

"Adil Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK'ya, DHKP-C'ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ'ye de yapıyoruz. Ankesör ve büfe soruşturmalarında yüzde 40 etkin pişmanlık oldu."

"KAPAĞI YENİ AÇILAN BİR ÇEMBER VAR"

Soylu, yeni Bylock kullanıcılarının tespit edilmesiyle ilgili ise şunları söyledi:

* FETÖ süreci canlı bir süreç. Matruşka bebeği gibi düşünün. FETÖ sadece bir terör örgütü değil aynı zamanda bir istihbarat örgütüdür. ve bunu sökmek çok kolay değildir. Bylock da örgütün iletişim mekanizmasıdır. Daha önceden belirlenen insanların ifadeleri var, sınav soruşturmalarından elde edilen bilgiler var. Burada görüyoruz ki kapağı daha yeni açılan bir çember var.

"BİZ BİLİYORUZ DA ABD BİLMİYOR MU?"

* Bylock'un ilk keşfedilme zamanı 3-4 yıl önce bizim şu andaki teknik kabiliyetlerimiz o döneme göre çok daha yüksek. O dönemde tespit edilemeyenler şu anda tespit edildi ve yeni bir alan bulundu. Vatandaşımız rahat olsun biz FETÖ konusunda içeride arıza bırakmayız. ABD hâlâ elebaşını tutuyor. Oranın finansal gücünü müdahale ediyor. Biz ABD'de bunların ne noktada olduğunu avucumuzun içi gibi biliyoruz. Biz biliyoruz da ABD bilmiyor mu?

İRLANDA UYRUKLU TERÖRİST SINIR DIŞI EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı, İrlanda uyruklu yabancı terörist savaşçının (YTS) sınır dışı edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, YTS'lerin ülkelerine iadelerine devam edildiği belirtildi. Bu kapsamda İrlanda uyruklu bir YTS'nin bugün sınır dışı edildiği kaydedildi. (AA)