Raylı sistem istasyonlarında, otobüslerde ve deniz taşımacılığı yapılan iskelelerde yer alan turnikelerde kullanılan İETT engelli kartı nasıl alınır? Süresi ne kadar? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik….

Engelli kart, engelli vatandaşların bazı sosyal hak ve hizmetlerden yararlanmalarını sağlayan bir karttır. 2008 yılında yürürlüğe girmiş olan bir yasayla kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle seyahat ederken avantajlar sağlayan engelli kartı, ihtiyacı olanlar tarafından oldukça yoğun bir talep görüyor. Hem maddi destek sağlamak hem de sosyal hayata karışmalarına destek olmak amacıyla geliştirilmiştir ve engelli vatandaşlara sağlanan özel avantajlardan sadece bir tanesidir.

İETT ENGELLİ KARTI NASIL ALINIR?

% 40 ve üstünde bir oranda Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ya da T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engelliler için düzenlediği Kimlik Kartının aslı,

- Üzerinde TCKN bulunan kimlik aslı ya da kimlik yerine geçen belgelerden birinin aslı (sürücü belgesi, evlilik cüzdanı, avukat/hâkim/savcı/noter kimlik kartı, pasaport ve özel kanunlarda resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleri)

- 1 Adet güncel (son 6 ay içinde çekilmiş) vesikalık fotoğrafınız

Yukarıdaki belgeler ile birlikte engelli kartına başvuruda bulunabilirsiniz.

Ayrıca engelli raporunda ağır engelli kısmında evet yazan ve %50 engel oranı olan vatandaşlarımız kendileriyle birlikte yanında bir kişiyi de ücretsiz taşıyacak olan refakatli karttan yararlanabilirler.

İstanbulkart ücretini İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne geldiğinizde nakit olarak ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

NOT: Sağlık Kurulu Raporu 30 Mart 2013 tarih ve 28603 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Engelli Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş olmalıdır.

ENGELLİ KART KULLANIM SÜRESİ

BELBİM A.Ş şirket politikaları gereği İstanbulkartlarının yılda bir kere güncellenmesi gerekmektedir. Buna göre; engelli kartı bulunanların kullanım süreleri 31 Temmuz 2019 tarihinde dolmaktadır. Bu tarihten sonra kartlarını tekrar yenileyebilirler.

[old_news_related_template title="İstanbulkart uygulaması nasıl indirilir? Akbil artık telefonda..." desc="İstanbul'da yaşayanlar için toplu ulaşım büyük önem taşıyor. İstanbulkart kullanan vatandaşlar için İETT'den müjdeli haber geldi. Artık NFC özelliğine sahip telefonlardan İstanbulkart bakiyesi sorgulama ve yükleme işlemleri yapılabilecek. Peki İstanbulkart uygulaması nasıl indirilir, nasıl kullanılır?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/istanbul-kart-son-dakika-haberleri-uygulama_16_9_1542263417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/istanbulkart-uygulamasi-nasil-indirilir-akbil-artik-telefonda-2738878/"]