Polonya’ya Erasmus Değişim Programı için giden Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman bir alışveriş merkezinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Türkiye Varşova Büyükelçiliği cinayetle ilgili önemli bir bilgi paylaştı. Büyükelçilik, Kocaman’ı öldürdüğü belirtilen Türkiye vatandaşı Muhammet Emektar’ın yakalanarak tutuklandığını açıkladı.

ELÇİLİK’TEN AÇIKLAMA


Yaşanan olaya ilişkin, T.C. Varşova Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, “Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman’ın Wroclaw kentinde hayatını kaybettiği saldırının faili olarak yakalanan şahsın 1990 doğumlu vatandaşımız Muhammet Emektar olduğu ilgili savcılık tarafından bugün açıklanmıştır” denildi.
Şahsın yapılan gizli duruşmada tutuklandığının belirtildiği açıklamada, Wroclaw’da Büyükelçilikten bir ekip bulunduğu, Furkan Kocaman’ın cenazesinin 13 Mart Çarşamba günü ailesi ve konsolosluk yetkilileri tarafından teslim alınarak Türkiye’ye gönderileceği belirtildi.



[old_news_related_template title="Üniversite öğrencisi Furkan Kocaman, Polonya'da öldürüldü!" desc="Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman (21), Erasmus Değişim Programı kapsamında gittiği Polonya'da bir alışveriş merkezinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan saldırganın bir Türk olduğu öğrenilirken,  Furkan Kocaman'ın ailesi, oğullarının cenazesinin gelmesini bekliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/furkan-kocaman-dha_16_9_1552320347.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/universite-ogrencisi-furkan-kocaman-polonyada-olduruldu-3870551/"]

ZANLI İÇİN TÜRKİYE’DE KAYIP DENİLMİŞ


Furkan Kocaman’ın katil zanlısı Muhammet Emektar için, ailesi ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi tarafından 19 Haziran 2018 tarihinde yapılan açıklamada, “30 Nisan 2018 tarihinde Almanya’ya gitmek için evinden ayrılan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pasaport kontrolünden geçtikten sonra ortadan kaybolan Muhammet Emektar’dan haber alınamıyor” denilmişti.