Kesici, 2020 yılı bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki tümü üzerindeki görüşmelerde CHP Grubunun eleştirilerini dile getirdi.

Konuşmasını Erzurum şivesiyle anlatan Kesici, "Erzurumlu esnaf para kazandığı zaman gözünü hacca diker. Muhasebecisi hesap kitap yapar. Biraz önce yüzde 846'lık artışa benzeyen bir hesap getirmişler önüne. Çok hoşuna gitmiş, 'Hesaba bakirem, hac lazım olmuş, tamam.' demiş. Bir de şimdi, benim gibi bir adam gelmiş olsun, 'Bu işin aslı, esası böyle değil şöyledir.' demiş. O zaman da 'Cüzdana bakirem, zekata muhtaç.' demiş" diye konuştu.

CHP Milletvekili İhsan Kesici - Fotoğraf: SÖZCÜ/Zekeriya Albayrak


DÜŞÜK KUR YÜKSEK FAİZ ELEŞTİRİSİ

Yanlış ekonomi politikanın belkemiğinin "düşük kur, yüksek faiz" olduğunu ileri süren Kesici, AKP iktidarı ekonomi yönetiminin, bütün dünya ile temaslarında, "Bizim kur, faiz politikamız bu olacak" demiş olabileceğini, dünya finans çevrelerinin de ekonomi yönetimine inanıp, büyük paralar, fonlarla geldiğini belirtti.

Kesici, AKP ekonomi yönetimini yere göre sığdıramayıp, bayram edenlerin, düşük kur, yüksek faiz hesabıyla Türkiye'de iş yapanlar olduğunu öne sürdü.