Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye’nin en güvenilir isimlerini belirledi. Listenin bir numarası yine değişmedi. Soruşturmacı gazeteci Uğur Dündar, Türkiye’nin en güvenilir kişisi oldu. Liste de Uğur Dündar ile birlikte altı SÖZCÜ yazarı yer aldı. Gezici, 24 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde 3764 kişiye “Sizce Türkiye’nin en güvenilir ismi kim?” diye sordu, 55 kişilik liste oluşturdu.



LİSTEDE 28 HABERCİ VAR

Listenin zirvesinde yazarımız Uğur Dündar yer aldı. İkinci sırada Acun Ilıcalı bulunurken, üçüncü sırada İsmail Küçükkaya vardı. Listede, yazarlarımızdan Yılmaz Özdil 8’inci, Soner Yalçın 18’inci, Saygı Öztürk 23’üncü, Emin Çölaşan 28’inci, Deniz Zeyrek ise 38’inci sırada yer aldı. Türk halkının en güvendiği 55 ismin arasında 28 gazeteci ve habercinin bulunması dikkat çekti. En güvenilir 55 kişinin 44’ünün erkek, 11’inin ise kadın olduğu görüldü. Araştırmayı değerlendiren Gezici Araştırma Şirketi Genel Müdürü Murat Gezici, “Gazeteciler arasında Türk halkının gönlünü kazanan çok önemli isimler olduğu görülüyor” dedi.

İNCE 5’İNCİ SIRADA



Araştırma sonuçlarına göre Türkiye’nin en çok güven duyduğu siyasiler listesinin ilk sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var. İkinci sırada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, üçüncü sırada Savunma Bakanı Hulusi Akar, dördüncü sırada TBMM Başkanı Binali Yıldırım, beşinci sırada ise CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yer aldı. 235 kişilik listeye sadece 4 kadın siyasetçi girebildi.