AKP Grup Başkan Vekili Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu bugünkü toplantıda, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Şimdi CHP grubu bizimle görüşmeye geldiğinde dokuzu neden sekize düşürdünüz diye görüşmeye geldiler. uyuşturucu konusunda keşke bizimle daha önce de görüşselerdi. İBB geçmiş dönemde özellikle bağımlılıkla mücadele konusunda çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Şu elimde gördüğünüz İBB'nin uyuşturucuyla mücadele konusunda yapmış olduğu protokoldür. İBB bu konuda çok ciddi çalışmalar yapıyor. Bağımlılık sadece uyuşturucuyla ilgili bir sorun değildir. Bağımlılık dediğimizde alkol de bir bağımlılıktır, tütün de bir bağımlılıktır. Hele hele dijital bağımlılık geçenlerde çocuklarımızın başına gelenleri biliyoruz. AK Parti gibi bir siyasi hareketin insanın vücuduna zarar vereceği reddedeceğini herkes bilir. Meclis gündemine getireceğiz. İBB'de bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon daire başkanlığının kurulmasını teklif edeceğiz. Türkiye'de önümüzdeki ay Meclis'te İBB bünyesinde bir bağımlılıkla mücadele araştırma komisyonunun kurulmasını teklif olarak getirip karara bağlayacağız."

AKP'Lİ GÜRBÜZ'E İMAMOĞLU'DAN TARİHİ YANIT

İETT faaliyet raporu görüşmeleri sırasında konuşan AKP’li Meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz ise, İmamoğlu’nun öğrencilerden toplu taşımada alınan 85 liralık ücreti 50 liraya indireceği sözünün takipçisi olacaklarını belirterek “Mayıs ayında AKP grubu olarak öğrenci ücretinin 40 liraya indirilmesi için teklif vereceğiz.Yapın da görelim. İktisat hesap bilmediğiniz için kampanya döneminde anlatıyordunuz” dedi.

Gürbüz’e yanıt veren İmamoğlu “Hesapsız kitapsız cümlesi beni bağlar. Hesabı kitabı iyi bilirim.indirimin 50 lira yerine 40 lira olarak önermesini nüktedan buldum. Orta yolu buluruz. Yeterki millet öğrenciler faydalansın” dedi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 13 MAYIS'TA!

İBB Meclis görüşmesi İmamoğlu'nun kapanış konuşması ile sone erdi. Bir sonraki Meclis toplantısı 13 Mayıs günü yapılacak

İMAMOĞLU ŞEFFAF YAYIN DEMİŞTİ

İBB Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu belediye başkanı seçildikten sonra Belediye Meclisi'ndeki yayınları şeffaf bir şekilde canlı yayına açacağını söylemişti.

İŞTE İZLENME REKORLARI KIRAN İBB MECLİSİ'NDE DÜN YAŞANANLARIN KISA ÖZETİ

 

İmamoğlu'nun bu sözleri koltuğu devraldıktan sonra hayata geçirildi ve bu yayınlar izlenme rekoru kırdı. İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı şimdiye kadarki iki İBB Meclisi görüşmeleri toplamda 3.5 milyon kişi tarafından izlendi.

İmamoğlu rakamı sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:



[old_news_related_template title="Sultanahmet'te İmamoğlu'na sevgi seli" desc="Dünyanın en büyük lale halısının açılışı Sultanahmet’te İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapıldı. İmamoğlu, “Lalenin bir bahar müjdecisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Baharın güzel günlerindeyiz” dedi. Sultanahmet’te vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan İmamoğlu, vatandaşlarla tek tek fotoğraf çektirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/imamoglu-sultan-ahmet-3_16_9_1556186675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sultanahmette-imamogluna-sevgi-seli-4562753/"]