İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasının girişinde Alman heyeti kapıda karşıladı. İBB Anı Defteri’ni imzalayan Almanya Federal Cumhuriyeti’nin bir önceki Cumhurbaşkanı Cristian Wulff “Avrupa’nın en büyük şehri olan İstanbul’a ve size çok iyi bir gelecek diliyorum” satırlarını yazdı.

“HER YENİ BAŞLANGIÇ BİR SİHİR TAŞIR”

Daha sonra kısa bir açıklama yapan Cristian Wulff ”Yeni Büyükşehir Belediye Başkanını burada görmekten ve tebrik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Deftere de yazığım gibi; İstanbul Avrupa’nın en büyük metropollerinden birinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda herkesin daha ziyade kendisi ile ilgilendiği bir dönemde ortaklıklarımıza işaret etmek çok büyük bir önem arz etmekte. Alman ve Türkler arasından uzun ve yoğun bir ilişki var. Farklı kalitede. Ben bu ilişkilerin muhafaza edilmesi ve daha ileri noktaya taşınması taraftarıyım. Biz her zaman Türkiye’nin yanında olacağız O yüzden büyükelçimiz burada, İstanbul Başkonsolosumuz burada. Her yeni başlangıç bir sihir taşımakta ve barındırmaktadır. Konuk severliğiniz için de ayrıca teşekkür ederim” dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika: İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'içine sinme' yanıtı" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin Kızılcahamam’daki kampında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “İstanbul seçimi milletin içine sinmedi” sözlerine de yanıt verdi. İmamoğlu, “Bulunduğu salondaki kişilerin içine sinmemiş olabilir. Böyle bir süreci halkla test etmesini dilerim. Gerçeği daha yakın görecek diye düşünüyorum.” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/29/iecrop/imamoglundan-cumhurbaskanina-yanit-5_16_9_1556536260.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundan-erdogana-yanit-4605208/"]

"ÇOK BAŞARILI OLACAĞIMA İNANIYORUM"

İmamoğlu da Türkiye ve Almanya’nın ilişkilerinin yüzyıllara dayandığını belirterek “ Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’un Avrupa’nın en büyük şehri olduğunu deftere yazdı ve bize büyük bir sorumluluk yükleyerek düşüncelerini yazdı. Dolayısıyla Avrupa’nın en büyük şehrinin belediye başkanı olarak önümüzdeki süreçte elbette ki yerel iş birliği yerel dinamiklerin bir arada iş ürettiği sürece başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’yı da yaşamak ve yaşatmak isteriz. Bunda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Bunu hem İstanbul hak ediyor hem de Türkiye’nin Avrupa ile olan ilişkileri bunu hak ediyor” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Son dakika: İmamoğlu'ndan flaş 1 Mayıs kararı!" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs Komitesi’ni ve MKE Ankaragücü yöneticilerini Saraçhane’deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti. İmamoğlu, İBB çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü 30 Nisan’da avluda kutlayacaklarını, tüm sendikaları da davet edeceklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/27/iecrop/imamoglu-reuters_16_9_1556371287.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-ibb-calisanlarinin-1-mayisini-kutlayacak-4588149/"]



İmamoğlu daha sonra Macaristan heyetini kabul etti. Macar Bakan Gergely Gulyas, bu kadar büyük bir şehirde bu kadar az farkla seçimi kazanmanın demokrasiyi gösterdiğini belirtti. İmamoğlu da tarihsel kültürel bağların çok güçlü olduğunu ifade ederek “Ülkeler arasındaki ilişkinin en önemli boyutunu özellikle belediyeler arası diyalog ile yakalayabiliriz” dedi.