CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 11 büyükşehir belediye başkanıyla Genel Merkezde bir araya geldi. Toplantıya katılan İmamoğlu, Çubuk'taki linç girişimiyle ilgili şunları söyledi:

’’Kötü bir durum. Ülkemize, devletimize, milletimize bir saldırıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na saldırı sadece CHP'ye saldırı değildir, devletimize, milletimize, birlik beraberliğimize bir saldırıdır. Bu hassasiyetle ele alınmalıdır. Olayı sadece 9-10 kişinin etrafında döndürülerek basitleştirmenin de bir anlamı yoktur. Bu, bu şekilde gündeme taşınmayıp en üst seviyede Genel Başkanımızın bu durumu ele alınmazsa ülkemizde birçok insanın bu anlamda sorun yaşayacağı anlar oluşabilir. O yüzden yapılan saldırıyı, devletimize, milletimize ve gerçekten birlik beraberliğimize yapılan saldırı olarak görüyorum”

HERKESİN ŞEHİDİ


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Çubuk olayının organize bir saldırı olduğunu savundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise şöyle dedi:
"Şehitlerimiz şehit olana kadar birilerinin kardeşi, eşi, kocası, akrabası olabilir ama şehit olduğu andan itibaren o devletin, o milletin şehididir. O şehidi herkesin kucaklama hakkı vardır. Gerek muhalefet, gerek iktidar şehidine sahip çıkma sorumluluğundadır. Genel Başkanımızın böyle bir yerde 1,5 saat bir evde mahsur kalması bizi üzmüştür, aynı zamanda düşündürmektedir. İnşallah hepimizin özlemle beklediği birbirimizi kucaklayacağı günler çok yakındır diye düşünüyorum"