İBB Başkanı Ekrem İmamoglu Cuma namazını kılmak ve İTO eski başkanlarından Atalay Şahinoğlu’nun cenazesine katılmak için Altunizade’deki İlahiyat Fakültesi Camii'ne geldi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan da Şahinoğlu'nun cenaze töreni için aynı camiye geldi.



Erdoğan, İmamoğlu'ndan dakikalar sonra camiye giriş yaptı. Cumhurbaşkanı'na damadı, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak ile AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

İki isim cuma namazının ardından cenaze namazı için birlikte saf tuttu. Törenin ardından İmamoğlu, Cumhurbaşkanı'na aracına kadar eşlik etti. İki ismin bir süre ayaküstü sohbet ettikleri gözlendi.

FOTO:DHA


“KANDİLİNİ KUTLADIM”

Cami çıkışının ardından İmamoğlu basın mensuplarının karşısına geçerek soruları yanıtladı. Bir basın mensubunun “Dün havaalanında da Erdoğan’ı karşılamaya gittiniz. Mazbatayı aldıktan sonra ilk protokoldeki görevinizdi. Dün nasıl geçti? Aranızda diyalog geçti mi? Biraz önce de cenazede birlikteydiniz.” demesi üzerine İmamoğlu, “Karşılaşmamız gerekiyor çünkü bu millete hizmet eden iki makama sahibiz. Kendisi Cumhurbaşkanımız ben de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Bunlar gayet doğal. Nezaketin, buluşmanın normalleşmesi gerek. Ben bunu temsil etmeye çalışacağım. Daha önce de söyledim. Fırsat bulursam merhabalaşırım, kucaklaşırım. Fırsat bulursam bu ülke adına bu şehir adına sohbet ederim. Benim için onurdur. Bugün de kandillini kutladım.” diye cevap verdi. “Hayırlı olsun dedi mi size” diye sorulması üzerine de İmamoğlu, sadece kutladığını söyledi.

Erdoğan ve İmamoğlu cenazede birlikte saf tuttu Foto: İHA



“KEŞKE DEMİR HİÇ ISINMASAYDI”

Erdoğan’ın konuşmalarını Twitter’da retweetlediğinin hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “Keşke demir hiç ısınmasaydı. Tabi ki soğusun. Barış olsun. Huzur olsun. Bu ülkede barışı ve huzuru destekleyen her açıklama bizim için bir kazanım.” ifadelerini kullandı.

“KOZMİK ODAYLA İŞİMİZ OLMAZ”

Belediyenin veri tabanının araştırılmasını da soran gazetecilere İmamoğlu, kamu adına görev yaptıklarını hatırlatarak, “Kamunun verilerini korumak zorundayız. Şu anda görevli olan arkadaşlarım, İBB'de görevli olan arkadaşlarımız, İBB'nin daha önce sözleşmesini yapıp bu alanda anlaşma yaptığı firmanın bir görevlisi. Gayet mevzuata uygun bir şekilde ve saklanacağı alan, kanuna uygun bir şekilde ve aynı şekilde de bir zapt altına alınarak, tespitler yapılarak, 31 Aralık 2018 tarihli, 31 Mart 2019, yani seçim günü tarihli ve dün, 17 Nisan 2019 tarihli kayıtlar arşivlendi, imza altına alındı. Yetkili kişiler tarafından, geleceğe en sağlıklı bir şekilde taşınması adına gerektiğinde oradaki süreçlerin tekrar irdelenmesi, incelenmesi adına. Çünkü, özellikle 31 Mart'la 18 Nisan arasında, ne yazık ki duyum değil, daha ötesi tespitlerimiz var. Sağlıklı bir şekilde kıyaslamak, verileri analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına bu işlem yapılmıştır. Kanuna uygundur. Öyle kozmik odayla falan işimiz olmaz. Devletin hafızası, onu koruyoruz 16 milyon insan adına.” şeklinde cevap verdi.

“BAZI TESPİTLERİMİZ VAR”

Verilerin analizlerini paylaşacaklarını da ifade eden İmamoğlu, “Kamuya şeffaf ve açık olma sözünü verdim. Kamuyu ilgilendiren, kamuya zarar veren ya da eksik işlem yapıldığında hem kamuya duyuracağız hem de gerekli hukuki işlemleri başlatacağız. Onun için görevdeyiz, bunu yapmak zorundayız. Umuyorum devletimize, milletimize zarar veren iş ve eylemlerde bulunulmamıştır. Ne yazık ki bazı tespitlerimiz var. Netleştiğinde paylaşacağız. “ diye konuştu.

Ünlü iş insanı Atalay Şahinoğlu vefat etti!

ATALAY ŞAHİNOĞLU KİMDİR?

Nuh Çimento’nun yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Atalay Şahinoğlu (80), İstanbul'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybetti.
Nuh Çimento, 1999-2013 yılları arasında Kocaeli'de faaliyetini sürdürmüştü.

1939 Trabzon doğumlu olan Şahinoğlu, 1957'de İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yurtdışında İngilizce lisan eğitimi aldı. 1962-1971 yılları arasında Koç Burroughs AŞ'de iş hayatına atıldı ve bölge müdürlüğü yaptı. İTO'da başkanlık yaptı. Şahinoğlu, 1972-1979 yılları arasında Bozkurt Mensucat'ta Genel Müdürlük, 1985-1987 yılları arasında Hazet Holding'de Genel Koordinatörlük görevlerinde bulundu. 1986'da Kıbrıs Tayf Ltd. ortaklığının kurulmasında görev aldı, 1987-1995 yılları arasında kendisine ait Odak Pazarlama AŞ'yi kurup işletti.

Atalay Şahinoğlu, 1995-1999 yılları arasında Toprak Holding İcra Kurulu Başkanlığı, 1996 yılında ANT Tekstil Kurucu Ortaklığı görevlerinde bulundu. 1999-2013 yılları arasında Nuh Çimento Grubu şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. 1982-1995 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, 1995-1999 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1999-2004 yılları arasında da İTO Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu.

ERDOĞAN'IN PAYLAŞIMLARINI BEĞENDİ




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklamalardan ikisini kendi Twitter hesabında beğendi.