İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın da 23 Haziran seçimi öncesinde performanslarını milyonların önünde sergileyecek. Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu canlı yayınına dair ilk açıklama Yıldırım'dan gelmişti.İmamoğlu da, “Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum” demişti. Ve 16 Haziran Pazar günü yani bugün yayın günü olarak belirlendi. Program öncesi Binali Yıldırım, hafta sonu Tuzla´da bulunan konutunda vakit geçirdi. Yıldırım’ın ekibi ile programa hazırlık yaptığı öğrenildi. Yıldırım ayrıca babalar günü dolayısıyla pazar günün konutunda ailesi ile biraraya geldi.Buna karşılık Ekrem İmamoğlu ise cumartesi geç saatlere kadar seçim çalışmalarına devam etti. İmamoğlu bugün ise Beylikdüzü’nde bulunan konutunda ailesi ile dinlenerek geçirdi. İşte ortak yayına dair merak edilenler; İmamoğlu-Yıldırım canlı yayını saat kaçta ve nereden yayınlanacak?

EKREM İMAMOĞLI BİNALİ YILDIRIM CANLI YAYINI SAAT KAÇTA?

Büyük buluşma bu akşam saat 21:00'de başlayacak. İsmail Küçükkaya moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan yayın için heyecan dorukta. Yayın birçok kanal gibi SÖZCÜ TV'den de yayınlanacak.

Canlı Yayın

LÜTFÜ KIRDAR ÇEVRESİDNE GÜVENLİK ÖNELEMLERİ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak yayın yapacağı Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kongre merkezi ve çevresi araç ve yaya girişine kapatıldı. Ortak yayının yapılacağı kongre merkezi içindeki stüdyoda ise saatler öncesinden bomba araması ve genel temizlik çalışmaları yapıldı. Kongre merkezinin bahçesine ise yayını takip edecek gazeteciler için dev ekran ve basın çadırı kuruldu. Her iki adayın da 20.00 sularında Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'ne gelmesi bekleniyor. Programın yapılacağı kongre merkezi havadan da görüntülendi.



İSMAİL KÜÇÜKKAYA TARİHİ YAYINLA İLGİLİ KONUŞTU

Yayın öncesi Sözcü Gazetesi'nden Yüksel Şengül'e konuşan İsmail Küçükkaya bugünkü yayına ilişkin merak edilenleri yanıtladı. İşte o röportajdan notlar;

Programın yayını tüm kanallara açık olacak mı?
2 adayın karşılaşacağı Tarihi Buluşma programını dileyen televizyon kanalı, dileyen internet sitesi, dileyen radyo yayınlayabilecek. Bu arada FOX, Pazar günü program öncesi ve sonrasında özel yayınlarıyla vatandaşlarımıza özel bilgiler sunacak.

Annem ‘Kabul etme oğlum' dedi
– Herkes bu akşam soracağınız soruları merak ediyor…
Yaklaşık 18-20 adet soru hazırladım. Bunlar her iki konuğuma soracağım sorular olacak. Ayrıca her ikisine de ayrı ayrı soracağım 3'er soru var. Konularımız bellidir, seçim ve İstanbul… Sadece benim değil halkın merak ettiği, cevap aradığı soruları hazırladım.



– Zaman konusunda sıkıntı olacak mı?
Elimde kronometre olacak ve her soruya 3 dakikalık cevap hakkı tanıyacağım. Bir sorun beklemiyorum.

– “Soruları görelim” ya da “Şu konulara girmesen iyi olur” gibi istekler geldi mi?
Hayır, bilakis Ekrem İmamoğlu da Binali Yıldırım da ‘Ne isterseniz sorabilirsiniz' dediler.

 Stüdyoda başka kimler yer alacak?
İmamoğlu'nun ve Yıldırım'ın sadece birer danışmanı stüdyoda olacak. Parti bayrakları ya da amblemleri yerine sadece Türk bayrağını göreceğiz. (Röportajın tamamını okumak için tıklayınız)

[old_news_related_template title="Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli?" desc="Ekrem İmamoğlu 1970`te Trabzon'da doğdu. İptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçim sonuçları ardından tekrar başkan seçilmek için yarış veren Ekrem İmamoğlu kimdir, nereli merak ediliyor. İşte Ekrem İmamoğlu'nun hayatı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/16/iecrop/imamoglu-aa_16_9_1554075731-880x495_16_9_1560696342.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ekrem-imamoglu-kimdir-ekrem-imamoglu-nereli-5167893/"]

[old_news_related_template title="Binali Yıldırım kimdir, nerede doğdu?" desc="Binali Yıldırım; Erzincan Refahiye'de 20 Aralık 1955'te doğdu. Uzun yıllardır AKP bünyesinde yer alan Binali Yıldırım birçok farklı görevde bulundu. Son olarak ise Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Peki, Binali Yıldırım kimdir? İşte merak edilen hayatı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/16/iecrop/binali2_16_9_1553596711_16_9_1560698922.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/binali-yildirim-kimdir-binali-yildirim-nerede-dogdu-5168271/"]