31 Mart seçimlerinde galip gelen ancak YSK'nın '23 Haziran'da yeniden seçim' kararıyla mazbatası elinden alınan İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi olduğu gibi yine pazar ziyaretindeydi. Bahçelievler, Zafer Mahallesi semt pazarını ziyaret eden İmamoğlu, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, İmamoğlu'yla fotoğraf çekilebilmek için birbiriyle yarıştı.

"HEP SANA DUA EDİYORUM"


İmamoğlu, pazara girdiğinde bir pazarcı "Sen geldin, bereket geldi" diye seslendi. Yaşlı bir kadın ise İmamoğlu'nun yanına ağlayarak gelip "Çok üzülüyorum, hep sana dua ediyorum" dedi. 8 yaşındaki Muhammet Salih Yıldırım "Her şey çok güzel olacak" diyerek İmamoğlu'nun boynuna sarıldı.

Pazardan "Halkın umudu İmamoğlu" sloganlarıyla uğurlanan İmamoğlu,  pazarın ardından aynı mahalledeki Yenibosna Merkez Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden İmamoğlu, Cuma namazını Yenibosna Merkez Camii'nde kıldı.
İmamoğlu'nun camiden ayrılışı sırasında bir kişi, ''Kahrolsun PKK'' diye bağırdı. Provokatör polis tarafından gözaltına alındı. Cami önünde İmamoğlu'nu bekleyen yüzlerce vatandaş, ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla seçilmiş İBB Başkanı'na destek vererek, provokatörü yuhaladı.