İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin aralık ayı oturumlarının ilk bileşimi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. Meclis oturumuna Kanal İstanbul ve Melen Barajı tartışması damga vurdu. AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada İBB Başkanı İmamoğlu’nun daha önce yaptığı su zammı, Kanal İstanbul ve Melen Barajı ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Göksu, İmamoğlu’nun su zammına “hayır” diyen AKP grubuna “samimiyetsiz ve ucuz kahraman” diyerek hakaret ettiğini öne sürdü. Göksu, su zammına ilkesel ve ahlaki bir duruş sergileyerek engel olduklarını belirtti.

İBB


MELEN’İ CUMHURBAŞKANI GÜNDEME GETİRDİ

İmamoğlu, 3 yıl önce açılacağı duyurulan Melen Barajı’nın gövdesindeki çatlakların fotoğrafını mecliste göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz aylarda Melen Barajı’nı ziyaret etmeme rağmen konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapmadım. Melen Barajı ile ilgili ilk konuşan ‘İstanbul’un 3 aylık suyu kaldı. Ne yapacaksın?’ diyen Sayın Cumhurbaşkanıdır. Projedeki çatlakların sebebi yapımdaki yanlış tercihtir. İnşaatın yığma taş ile yapılması önerildiği halde betonla yapılmasıdır. İSKİ Genel Müdürümüzü DSİ ve Bakanlık ile ilişkilendirilerek projenin düzeltilmesi için 2020’de kaynak ayrılmasını talep ettik. Ancak yapım için bütçe tahsis edilmedi. Yapılan barajın parasını İSKİ yani İstanbullular ödüyor.”