Önceki gün bir vatandaşın Binali Yıldırım’a “Seçim neden iptal edildi?” şeklindeki sorusuna “Çok basit, çünkü çaldılar” diye yanıt veren Yıldırım’a CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'ndan sert yanıt geldi.

[old_news_related_template title="Son dakika! Yıldırım'ın 'Çünkü çaldılar' sözüne Özdağ'dan sert tepki: Kuldan utanmıyor" desc="İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AKP'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın 'Çok basit, çünkü çaldılar' sözüne çok sert yanıt verdi. Özdağ, 'Allah'tan korkmuyorsan, kuldan utanmıyor isen böyle cevap verebilirsin' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/12/iecrop/ozdag-aa_16_9_1557679816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/yildirimin-caldilar-sozune-ozdagdan-sert-tepki-kuldan-utanmiyor-4770430/"]

“Sahurda konuşmak pek adetim değil” diyerek evinde çektiği videoyu paylaşan İmamoğlu, “Gerçekten canım çok sıkkın. Rakibime soruyorlar, 'Seçim niye iptal edildi' diye, 'Çaldılar' diyor. Daha korkuncu ne biliyor musunuz, 3-4 yaşındaki çocuklara 'çaldılar' dedirterek kampanya yapıyorlar, o günahsız, pırıl pırıl çocuklara. Başkanlık ne ki, ben her şeyden önce 3 çocuk babasıyım. Sakın o çocukları kirletmeyin! Üzülüyorum, çok üzülüyorum, yazıklar olsun! Ve hepinizi Allah'a havale ediyorum. Şu Ramazan ayında yalanla, iftirayla konuşuyorsunuz ya hepinizi Allah'a havale ediyorum. Başkan olursun, Bakan olursun Meclis Başkanı olursun ama... Neyse. Babamın güzel bir lafı vardır, 'Doğruluk ve dürüstlük, insanı mutlu eder', inşallah siz de bir gün mutlu olursunuz.” ifadelerini kullandı.