Katıldığı bir TV programında İstanbul'un ulaşım sorununa ilişkin bir projesini açıklayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, projenin TEM otoyolu üzerinde olacağını duyurdu.

"İSTANBUL'UN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki sorunları sıraladı ve ulaşım sorunu için ürettikleri çözümü paylaştı.

İmamoğlu, "Birinci sırada trafik ve ulaşım. İkinci sırada çevre devreye giriyor. Mülteci sorunu çok önemli bir kavram. Günlük hayatta unuttuğumuz deprem sorunu var. Eğitim, yoksulluk var. Bütün bunları sıraladığımızda 10 temel sorun üzerinden hareket edebiliriz" dedi.

İmamoğlu TEM yolunu üzerine yapılacak projeyi ise, "Birinci sıra sorunumuz ulaşım. İstanbul'un yarısı TEM yolu üzerinde ikamet ediyor. TEM yoluna ekspres ulaşım tanımladık. Daha iyi algılansın diye adını ikinci bir metrobüs koyduk ama daha az duraklı olacak. Sultanbeyli'den Esenyurt'a kadar az duraklı İstanbul'u boydan boya geçen bir hat. Ciddi bir yükü alacak" sözleriyle aktardı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'ndan muhtarlara: Tarihi hep birlikte yazacağız" desc="Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla buluşmasında 'Söze buradan şunun sözünü veriyorum. Kıymetli muhtarlarımız şahsım olarak 31 Mart sürecine kadar kampanyanın her aşamasında, her ortamda polemikten uzak olacağım. Hiç kimseye İstanbul konuları dışında tek bir cümlem olmayacak. Kim nereye çekmek isterse istesin hiçbir zaman o kirli siyasetin, kibrin, ya da anlamsız çatışmacı dilin asla bir unsuru olmayacağım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/whatsapp-image-2019-01-20-at-12.00.54_16_9_1547980202.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglundan-muhtarlara-tarihi-hep-birlikte-yazacagiz-3194769/"]

TAŞIMA SEÇMEN İDDİALARI

Üsküdar belediye meclis üyesinin evinden çıkan 40 kişilik seçmen listesi hakkında sorulan soruya İmamoğlu, "Ben 11-12'ye yakın seçim yönetmiş birisiyim. Süreçte en ufak bir problemi yaşatmamış bir belediye başkanıyım. Tecrübeme inanıyor ve güveniyorum. Çok net ifade edeyim tek bir oya İstanbul'da sıkıntı getirmeyecek süreci tanımlamış durumdayız. İstanbul'da hayali seçmene imkan verecek bir alt yapı olması mümkün değil. Biz de takip ediyoruz. Seçim gününden ve sandık güvenliğinden şüphe duymasınlar. Gönüllüler lütfen bize eşlik etsinler" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="İmamoğlu: Bu şehrin 1 Nisan'dan itibaren vefalı bir belediye başkanı olacak" desc="CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, 'Bir kentin yöneticisi olmak da bir şehre vefalı olmayı gerektirir. Hele de '5 bin yıllık tarihi kadim kent' deyip bunu lafta bırakıyorsanız, bir kente vefasızlık örneğidir. Ama biz bu şehrin taşına, toprağına, doğasına, her şeyine vefalı olacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/imamoglu1_7202566_16_9_1547759704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-bu-sehrin-1-nisandan-itibaren-vefali-bir-belediye-baskani-olacak-3170444/"]

Gazeteci Çağlar Cilara'nın sunduğu programa konuk olan İmamoğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar şöyle;

Siz en iyi anketin sokakta yapıldığını söyleyen birisiniz anketler ne diyor?

Şöyle tabi ki önemli bir seçim zor bir mücadele farklı koşullarda mücadele veriyorsunuz. Şunu görüyorum sadece kendi seçmen profilimziden değil çok farklı seçmen profilinden insanların yoğun bir ilgisiyle karşı karşıyayız.

Bu ilgi tamamen oya dönüşür mü elbette siyasi refleksleri bugünden ölçmek mümkün değil. Ben bu seçimleri çok yaşamış birisiyim. Sadece kıyas zorluğum var kağıt üstündeki anketler elbette önemlidir ancak henüz o boyutta sahayı ölçmek için erken olduğunu düşünüyoruz. Ölçme zorluğu da şurdan var ben sahadayım benden başka henüz sahada olan yok. Vatandaşın ilgisi de beni mutlu ediyor.

Ağırlıklı olarak CHP'li dışında Ekrem İmamoğlu'na oy veririm diyen kesim kim?

Aslında tamamı diyebilirim ama ittifak yaptığımız bir partimiz var onlar çok net duruş sergiliyorlar. Onun ötesinde diğer partilerin tamamından destek var.

İttifak yaptığınız İYİ Parti ilk seçiminde İstanbul'da 750 bin oy aldı. MHP oylarını da CHP'ye çekebileceğinizi düşünüyor musunuz?

İstanbulluların yüzde 60'a yakını fırsatını bulsam İstanbul'u terk ederim diyor. Ben parti ideolojilerine sıkışmış bir insan değilim. İnanın burda partili karakteri üzerinden değil de partiler hizmet için bir araçtır anlayışıyla hareket ettiğimiz için her vatandaşa kendimi yakın görüyorum.

Kürt oyları ne olacak diye her seçimde konuşulur. HDP İstanbul'da 1,5 milyona yakın oy aldı. CHP'nin HDP oylarını almadan seçimi alması zor deniyor katılıyor musunuz?

Aritmetik olarak katılıyorum ama parti kavramına sıkıştırmak istemiyorum. Tabi ki HDP'li seçmenin tamamının oyunu istiyorum. İstanbullu kavramının altında İstanbul ittifakı diye bir kavram oluşturduk. 2014 seçimlerinde kendi partimin oyunu aldım Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oyunu aldım MHP'nin oyunu aldım, HDP'nin oylarını aldım... Yüzde 36 olan oylarımızı yüzde 51'e çıkarttım.

İstanbul'un ilçe adayları açıklanmadı. Açıklanmama sebebi partilerle olan görüşmenin sebebi mi ilçelerde de farklı ittifak modelleri ortaya çıkabilir mi?

Her geçen gün geç kalmak demek. Farklı bir siyasal süreç yaşıyoruz ittifaklar var biliyorsunuz iki parti arasıdaki görüşmeler devam ediyor. Bu hafta bir neticenin verileceğine inanıyorum. Bu görüşlerimi de sayın Genel Başkanıma ilettim. Bir ilçeye gittiğinizde belediye başkanı adayıyla gezmeniz çok daha değerli.

İlçelerde Ak Parti'nin elinden alınabilecek ilçeler görüyor musunuz?

Ciddi oranda var. Sürpriz ilçeler de olacak. Net ifade edeyim ki tahmin edilen ilçelerin dışında hiç beklenmeyen ilçeler de var.