İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyelerine yaptığı ziyaretlerin beşincisini Esenler Belediyesi’ne gerçekleştirdi. İmamoğlu’nu ve beraberindeki yönetim kadrosunu Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bina girişinde karşıladı. Göksu’nun ilçe ile ilgili yapacağı sunumdan önce makam odasında kısa bir görüşme gerçekleştirildi. İmamoğlu 39 belediye başkanı ile alınan karar uyarınca bir araya geldiklerini hatırlatarak “Herkes seçilmiş belediye başkanı. 39 ilçemiz için de aynı şey geçerli. Biz de bu şehre bütüncül olarak hizmet etmek zorunda olan Büyükşehir Belediye başkanıyız. Tanım ve yol haritası çok net. Aksi olursa millet bizden hesap sorar” dedi. Daha sonra İmamoğlu ve beraberindeki heyete sunum yapıldı.



“MECLİSE GELMEDEN YÜRÜ BİRAZ”

Daha sonra iki başkan ve beraberindeki heyet Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi, 15 Temmuz Millet Bahçesi ile “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu. Millet Bahçesi’ndeki inceleme sırasında özellikle İBB Meclisi oturumlarında polemik yaşayan İmamoğlu ve Göksu arasında esprili bir sohbet gerçekleşti. Göksu, Millet Bahçesi’nin özelliklerini anlatırken ayakkabısız girilen orijinal bir park alanı bulunduğunu belirterek “Yürüyüşünüzü ayakkabısız yapıyorsunuz. Çimde çakılda, odun kabuğunda, çamurda..” dedi. İmamoğlu da “Elektriğini atsın diye yani…” deyince Göksu “Evet” yanıtını verdi. İmamoğlu da sık sık polemik yaşadığı Göksu’ya “Meclise gelmeden biraz yürü de öyle gel” demesi kahkahalarla karşılandı.



ESENLER’DEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ORTAK MASA KURULACAK

İmamoğlu ve Göksu, son olarak “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanını gezdi. İBB ile Esenler Belediyesi arasındaki kentsel dönüşüm protokolünün yerel seçim sonrasında iptal edilmesine ilişkin sorular üzerine Göksu “Geçmişte uygulamadan kalkmıştı zaten” yanıtını verdi. İmamoğlu da “Seçimden sonra bizim elimizde öyle bir protokol yoktu. Daha önce iptal edilmiş bir protokol var. Bugün detayları konuştuk. Arkadaşlarım bir plan masasına oturacaklar beraber. Burada yetkili olan Esenler Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Ama bizim sürece, İstanbul halkı adına hakim olma talebimiz oldu. Başkanla beraber aynı masada sohbet edelim, konuşalım şeklinde bir karar birliği yaptık. Sürecin tamamını, Esenler için kentsel dönüşümden doğacak boşluklarla ilgili 5000’lik bölge planlarıyla ilgili de bir arada çalışma konusunda birlikte karar verdik. Ekiplerimiz ortak bir çalışma masası kuracak” oldu.



“DEPREM EN ÖNEMLİ KONU”

İmamoğlu, “Kentsel dönüşüm İstanbul için önemli mi” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Biz artık belediye başkanları her binaya bakarken, ‘Riskli mi, değil mi’ o gözle bakıyoruz. Her birimiz bir imzayı atarken, bu şehri depremle ilgili nasıl çözüme ulaştırırız diye bakıyoruz. Hepimizin zihninde vicdanında öncelikli konu.”