Ekrem İmamoğlu yayınladığı videoda, “YSK bir karar verdi, hakkımızı yedi. Anamızın ak sütü gibi helal olan kazandığımız seçimi elimizden aldı. Bunları biliyoruz. Ama hesaplaşmanın vakti değil. Süreç önümüze bakmanın 23 Haziran'a hazırlanmanın vakti. Ve aynı zamanda mağduriyetimizi de anlatma vakti.Vatandaşlarımızla beraber bütün İstanbul’un oylarına talip olduğumuzu anlatma vakti.

Ben size şunu söyleyeyim her şey çok güzel olacak dedik kesinlikle olacak. Her hemşehrim, mutlaka bazı şeylere dikkat etmeli. Bu hemşehrilerim mutlaka komşusunun evine gidip iftar açmalı. Ramazanda hemşehrilerini selamlamalı. Süreci anlatmalı. Bu hemşehrilerim sosyal medyada kimseyi ayrıştıran dil kullanmayacak. Kucaklayacağız. Biz milli ve dini inançlarıyla toplumun her kesimini kucaklamaya varız dedik.

Ben seçilmiş belediye başkanı olarak İstanbul’un her yerini gezeceğim. Ama aynı zamanda bu seçim bir demokrasi mücadelesi. Biz demokrasi mücadelesini güler yüzle vereceğiz. Mutlulukla vereceğiz. İnsanların yüreğine umudu ve sevinci vereceğiz. Lütfen herkesten rica ediyorum. Bu akşam iftara gidin komşunuzu selamlayın. Mutlaka iftara komşunuzu davet edin. Süreci anlatın. Başka hiçbir şey yapmayın. Taşkınlık yok, ayrıştırmak yok. Rica ediyorum. İstirham ediyorum. Gönlünüz sevgi dolu olsun” ifadelerini kullandı.