Ticaretle uğraşan 58 yaşındaki Vedat Yöngel, Kağıthane’de yaşadığı evden geçtiğimiz 16 Şubat Günü yanına 10 bin dolar alarak ayrıldı. Bir süre babasına ulaşamayan oğlu Serdar Yöngel ve Sedat Yöngel emniyete başvurdu. Emniyette babaları için kayıp ilanı veren Yöngel kardeşler, evlerine sürekli temizliğe gelen 46 yaşındaki Ermeni uyruklu Stella M.’den de şüphelendiklerini söyledi.

ŞÜPHELİLER YURT DIŞINA KAÇTI

Olayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Stella M. ve oğlu Varlam M.’nin,(28) Vedat Yöngel'in kaybolmasından iki gün sonra uçakla Kars'a ardından karayoluyla Gürcistan üzerinden Ermenistan'a gittiklerini tespit etti. Ekipler çalışmalarını sürdürürken, 19 Şubat Günü Ermeni hizmetçi Stella M.’nin oğlu Varlam M.’nin attığı mesajla Yöngel ailesi adeta şok yaşadı.

Vedat Yöngel


MESAJLA YIKILDILAR

Oğul Sedat Yöngel’e gelen mesajda “Baban bizim evde git al” ifadeleri ve Fatih’te bulunan bir adres yer alıyordu. Durumun bildirilmesi üzerine belirtilen adrese giden polis Vedat Yöngel'in cansız bedeni ile karşılaştı. Olay yerinde bulunan 9 mm kovan ve mermi çekirdeği kriminal laboratuvara, Vedat Yöngel'in cansız bedeni ise Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili çalışmalarını sürdüren ekipler Stella M. ve oğlu Varlam M. için İnterpol'den uluslararası arama kararı çıkarırken, şüphelilerin kaçış yollarını mercek altına aldı. Yapılan incelemeler sonucu cinayeti işleyen anne ve oğula yardım eden iki şüpheli belirlenerek takibe alındı. Yapılan takipler sonucu Ermenistan uyruklu Armen A. ve Narik A. gözaltına alındı.



SİLAHI DENİZE ATMIŞLAR

Emniyette yapılan sorgulamalarda şüphelilerin cinayette kullanılan silahı da Fatih’te denize attıkları öğrenildi. Yapılan sorgulamaların ardından iki şüpheli adliyeye sevk edildi.