Operasyon İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince gerçekleştirildi. TEM ekiplerinin terör örgütü IŞİD’in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarda şüpheli bir isim belirlendi. Farklı kod isimleri kullanan şüphelinin, istihbarat faaliyetleri yürüttüğü şüphesiyle takip başlatıldı. Polis ekipleri, adının M.E.B. olduğunu tespit ettiği şüphelinin Suriye, Rakka’da bir dönem terör örgütü IŞİD’in kadısı olarak görevlendirildiği bilgisine ulaşıldı.

Polis, M.E.B.'nin Suriye, Rakka’da bir dönem terör örgütü IŞİD’in kadısı olduğunu belirledi


TUTUKLANDI

M.E.B.’nin çok sayıda Arap ve Dağıstanlı’nın bulunduğu terör örgütü içerisinde infaz emirleri verdiği bilgilerine ulaştı. M.E.B.’nin bir kısım infaz eylemini de gerçekleştirdiği olabileceği de öne sürüldü.
Çalışmaların ardından ülkemize kaçak yollarla girdiği belirlenen şüphelinin yakalanması için operasyon kararı alındı. Operasyonla gözaltına alınan şüphelinin üzerinde bazı dokümanlar ele geçirildi. Ülkemize ne için geldiği araştırılan şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.