Sağlık Bakanlığı İŞKUR personel alımı için kura sonuçları açıklandı. Sağlık Bakanlığı kura sonuçları duyurusunda; Kura, 15 Ocak 2019 Salı günü gerçekleştirilecektir. Katılımcılar, Kura sonuçlarını aynı gün saat 20.00' den sonra https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir.” açıklaması yaptı. İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonuçları münhal kadronun dört katı asil dört katı yedek noter huzurunda ile münhal kadronun dört katı asil dört katı yedek noter huzurunda belirlendi. İşte 6 bin 409 personel alımı gerçekleştirildiği Sağlık Bakanlığı kura sonuçları ve İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura sonucu sorgulama sayfası...

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANDI?

15 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek olan kura çekilişinin ardından sonuçlar, saat 20.00 itibariyle adayların erişimine açıldı.

KURA SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI


Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. 36 yaşından gün almamış olmak.

4. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.

6. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde;
a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

iskur-saglik-bakanligi-kura-sonuclari


KURA SONUCUNA İTİRAZ YARIN BAŞLIYOR

Adaylar, sınav sonuçlarının ilanından itibaren 3 (üç) iş günü içinde sınav sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçeleri sınav kurulu veya kurullarına sunulmak üzere il sağlık müdürlüklerine yazılı olarak verebilecek. İl sağlık müdürlükleri itiraz dilekçelerini ivedi olarak sınav kurulu ya da kurullarına iletecek ve ilgili kurullar 3 (üç) iş günü içinde itirazları sonuçlandırarak nihaî karar, ilgili il sağlık müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek, yazılı tebligat yapılmayacak.

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK KİŞİLER

İlan edilen kadrolar için yapılacak sınavda başarı göstererek atanmaya hak kazanan adaylar, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri (çalıştırılacağı il) ve bir meslek koluna başvuru yapabildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.