Mahkeme heyeti kararında sanık Cihangiroğlu'nun tutuklu kaldığı süre ve delillerin toplanmış olduğunu belirterek tahliye etti. Mahkeme, sanık Burhanettin Cihangiroğlu’na yurtdışı çıkış yasağı ile her pazar günü karakola imza atma yükümlülüğü getirdi.


İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nhde görülen duruşmaya tutuklu sanık Burhanettin Cihangiroğlu ile 15 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya şikayetçi Dursun Çiçek avukatı ile katıldı. Duruşmaya ayrıca şikayetçi İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer’de geldi.

CİHANGİROĞLU HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR

MİT TIR’ları davasında hazırlanan iddianamede, Jandarma Kriminal Daire Başkanı olarak görev yapan Burhanettin Cihangiroğlu’nun, MİT TIR’larına ilişkin 23 Ocak 2014 tarihli rapor düzenleyen birimin en üst derecede sorumlu amiri olduğu vurgulanıyor. Islak imzada kumpas davasının iddianamesinde de Cihangiroğlu’nun, kamuoyunda “İrtica ile mücadele eylem planı” olarak bilinen belgedeki ıslak imzanın emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek’e ait olduğu şeklinde rapor hazırlayan Jandarma Kriminal Dairesi’nin başkanı olduğu belirtiliyor.