31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde sular durulmuyor. Henüz kesin sonuçları belli olmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yarış devam ederken ilçelerde de büyük heyecan yaşanıyor. Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul’da AKP 24 ilçe belediyesi kazanırken; CHP 14 ve MHP 1 belediye kazandı. İstanbul’da 7 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verilmesinin ardından Küçükçekmece, Beyoğlu, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Tuzla ve Ümraniye olmak üzere 17 ilçedeki ilçe seçim kurulları, geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Çatalca da ise, ilçe seçim kurulu tarafından tüm oyların yeniden sayılması kararı alındı. İşte ilçelere göre İstanbul seçim sonuçları...

CHP VE AKP'NİN BAŞVURUSUYLA ÇATALCA VE BEYKOZ'DA DA OYLAR TEKRAR SAYILACAK

İl Seçim Kurulu’na başvuran CHP, AKP’nin başvurusu üzerine Çatalca, Şile, Bayrampaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Ümraniye 3. İlçe Seçim Kurulu, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, Fatih 1., 2. ve 3. İlçe Seçim Kurulu ve Gaziosmanpaşa 1. İlçe Seçim Kurullarınca geçersiz oyların sayımına karar verildiğini belirterek, hukuksuz olduğu iddiasıyla bu kararların kaldırılmasını ve incelemenin durdurulmasını talep etti.

[secim2019 il="istanbul" ilce="beykoz" meclis=""]

CHP'nin başvurusu üzerine alınan kararda, Şile İlçe Seçim Kurulu'nun kararına yapılan itirazın ekinde yazılı kararın olmadığı, bunun üzerine ilçe seçim kurulu başkanının arandığı ve kararın istenildiği belirtildi. İl Seçim Kurulu'nun kararında, Şile İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın, kararın sözlü olarak verildiğini ancak yazıya dökülüp imzalanmadığını bildirdiği vurgulandı. Daha sonra gönderilen yazıda ise geçersiz oyların sayımına geçildiğinin bildirildiği ifade edildi.

Kararda, Şile ve diğer ilçelere yönelik tüm itirazların incelendiği belirtilerek, “yeniden sayım yapılıp yapılmaması, sadece geçersiz oyların ya da sayım sırasında yapılan itirazla geçerli sayılan oyların sayılması” kararları verildiği anımsatıldı.

[secim2019 il="istanbul" ilce="catalca" meclis=""]

AKP'NİN ALDIĞI İLÇELER

Resmi olmayan seçim sonuçlarından derlenen bilgiye göre, İstanbul'daki 8 milyon 733 bin 387 seçmen sandığa gitti.

Kentte, AK Parti, Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Başakşehir, Bayrampaşa, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediye başkanlıklarını aldı.

CHP'NİN ALDIĞI İLÇELER

CHP ise Adalar, Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediye başkanlıklarını kazandı. Bu seçimde yüzde 72,88 ile Beşiktaş CHP'nin en yüksek oy aldığı ilçe oldu.

Bir önceki yerel seçimlerde Esenyurt'ta yüzde 47 ile AK Parti kazanırken, bu seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, Esenyurt'ta yüzde 51,52 ile CHP'nin adayı Kemal Deniz Bozkurt belediye başkanı seçildi.

Yine 2014'teki yerel seçimlerde yüzde 42,9 ile Küçükçekmece'de kazanan AK Parti, bu seçimde Küçükçekmece'yi kaybetti. İlçede resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 50,99 ile CHP'nin adayı Kemal Çebi belediye başkanı oldu.

Bir önceki yerel seçimde yüzde 40.55 ile CHP'li başkanın seçildiği Çatalca, bu seçimde el değiştirerek yüzde 51,58 ile AK Parti adayı Mesut Üner'e geçti.

[old_news_related_template title="İstanbul'daki oy sayımlarında son durum | Son dakika" desc="İstanbul’daki çeşitli seçim bölgelerinde gerçekleşen yeniden sayımlarda AKP umduğunu bulamadı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın paylaştığı seçim sonuçlarına göre bazı sandıklarda CHP’nin oyu artarken, bazı sandıklarda da AKP’nin arttı. Ancak bu artışın 10’lu rakamları geçmediği görüldü. YSK'nın verilerine göre fark 20 binin altına hiç düşmedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbuldaki-oy-sayimlarinda-son-durum-son-dakika-4283509/"]

[old_news_related_template title="Binali Yıldırım'dan sandık açıklaması!" desc="AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçim gecesi kesin sonuçları beklemeden kendisinin seçildiğini ilan eden Yıldırım, 'Ben ilk gün çok açık bir şekilde söyledim, mazbata kime verilirse başkan odur. Ben şimdi İmamoğlu'na soruyorum, elinde mazbatan var mıdır?' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/yildrm1_7942205_16_9_1554310168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-binali-yildirimdan-secim-aciklamasi-4285315/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... İmamoğlu'ndan bir kritik açıklama daha!" desc="İstanbul'da yapılan yerel seçimlerde en çok oyu alan CHP'li Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde yaptığı açıklamanın ardından bir kez daha kameralar karşısına geçti. AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın, 'Türk halkının sinirlerini bozmayın' sözlerine cevap veren İmamoğlu, 'Rakibimin cümlesi beni üzdü, Yahu millet benim sayemde gülüyor. Çocuklar bana koşarak sarılıyor. Biz kimsenin sinirini bozmayız. Keşke bu ülkenin sinirini bozan AA'ya tek bir cümle söyleseydiniz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/03/iecrop/imamoglu-aa1_7938546_16_9_1554320802.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-imamoglundan-bir-kritik-aciklama-daha-4284930/"]

Yerel seçimlerde bazı iller ve ilçeler partiler arasında el değiştirirken, sürpriz sonuçlar da dikkat çekti. Merakla beklenen sonuçlarda, Türkiye’nin en büyük üç şehri İstanbul, Ankara ve İzmir CHP’nin oldu. Büyük dikkatle beklenen şehirlerden olan Antalya, Mersin ve Adana’yı da CHP kazanırken, çekişmeli şehirlerden olan Bursa ve Balıkesir AKP’nin oldu.