Operasyon Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Ekipler, özellikle Bağcılar, Bahçelievler, Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinde faaliyet gösteren ve çıkar amaçlı kurulan bir suç örgütünü belirleyerek harekete geçti. Polis, suç örgütünü cezaevinde bulunan “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.’nin yönettiği belirledi.

Polis, suç örgütünü cezaevindeki “Çingene Ümit” lakaplı Ümit Y.’nin yönettiğini belirledi.

6 AYDA 59 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ


Araştırmalarda, şebekenin finans sağlamak için uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin, hakimiyet kurmak istedikleri bölgede bir çok silahlı eylem yaptıkları belirtildi. Polis ekipler, belirledikleri yerlerde bölge sakinleri, esnaf ve işadamları üzerinde de korku yaratmaya çalıştıkları öne sürülen şüpheliler için teknik ve fiziki takip çalışması başlattı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmalarda 59 şüpheli belirlendi.

15 TABANCA 2 UZUN NAMLULU TÜFEK


Çalışmaların ardından İstanbul ve 2 farklı ilde operasyon düzenlendi. Baskınlarda 50 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, 15 tabanca, 2 uzun namlulu tüfek, 1 çelik yelek, 2 sahte nüfus cüzdanı ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

4 CİNAYET 3 YARALAMA


Yapılan çalışmalarda, 4 kasten silahla öldürme, 3 kasten öldürmeye teşebbüs, 3 kasten yaralama olaylarının aydınlatıldığı belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.