İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne üye olma suçundan yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, örgütün kendi üyelerini yargı organlarına yerleştirebilmek için Ankara ve İstanbul'da  "hücresel hakim ve çalışma evleri" oluşturdukları ortaya çıktı. Bu evlere yerleştirildikleri itirafçı beyanları ve Bylock içeriklerinde isimleri çıkan 126 şüphelinin sınav tarihlerinde kullanmış oldukları telefon hatları üzerinden alınan HTS (Baz) kayıtları incelendiğinde İstanbul ve Ankara'da bulunan örgüt evlerinde mahrem örgüt abileri ve aynı dosya şüphelileri ile birlikte ortak baz bilgisi verdikleri de belirlendi.

GSM Hatları üzerinden eve çağrılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda ise hedef şahısların ankesörlü telefonlar üzerinden sorumlu örgüt mensupları tarafından arandıkları, bu yönde dosya şüphelileri ile ardışık aramalarının olduğu, örgüt tarafından bahse konu evlere sabit telefon hat kurdurulduğu, bu hatların sadece dışarıdan gelen aramalara açık olduğu tespit edildi. Sınavı kazanan hakim, savcı aday adaylarının mülakat evleri adı verilen evlere yönlendirildikleri ve mesleğe örgüt tarafından sızdırılmaya çalışıldıkları, sınavı veya mülakatı kazanamayan hakim savcı aday adaylarının ise örgütün avukatlık yapılanmasına devredildikleri de soruşturma kapsamında tespit edildi.

108 ŞÜPHELİ AVUKATLIK YAPIYOR

Soruşturmada şüphelilerden 108'inin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, 8'inin daha önce ihraç olan hakim-savcı adayı olduğu, birinin ihraç edilen icra müdürü olduğu, birinin aktif görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu kaydedildi.

12 ŞÜPHELİ HAKKINDA YAKALAMA İSTENDİ

12 şüpheli hakkında yurtdışı çıkış kayıtlarının bulunması veya adres tespitlerinin yapılamaması gerekçesiyle savcılıkça  doğrudan yakalama kararı talep edildi.  114 şüpheli hakkında ise arama el koyma kararı talep edilerek haklarında gözaltı talimatı verildi.

37 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Savcılığın talimatıyla polis tarafından 37 farklı ilde 114 şüpheli için 137 adreste sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.  Operasyon kapsamında şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemleri devam ediyor.

DHA