Zehir tacirlerine yönelik peş peşe darbeler indiren İstanbul Emniyeti’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 1 buçuk ayda 4 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirdi. Mahmutbey gişelerde geçtiğimiz hafta 2 ton Skunk ele geçiren İstanbul Narkotik Polisi 1-12 Şubat tarihler arasında da 3 önemli operasyona imza attı.

280 KİLO EROİN YAKALANDI


Şişli’de 1 Şubat’ta uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda bir otomobilde 17 milyon lira değerinde 280 kilo eroin ele geçirildi. Takas sırasında gerçekleştirilen operasyonda 2 kişi de gözaltına alındı.

NEFES KESEN TAKİP


Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği diğer operasyon 2 Şubat’ta gerçekleştirildi. Narkotik ekipleri, lüks ciple uyuşturucu taşıdığı belirlenen bir şüpheliyi yakın takibe aldı. Ekipler, içinde uyuşturucu bulunan cipi Beşiktaş’taki Nisbetiye Caddesi’nde durdurmak istedi. Polis ikazlarına uymayarak ters yöne girerek kaçmaya başlayan cip sürücüsünü polisler peşine düştü.

POLİSTEN NEFES KESEN TAKİP


Şüpheli araç polisten kaçmaya çalışırken Şişli Levazım Mahallesi, Koru Sokak’ta 4 araca çarptı. Polis ekipleri, lastiklerine ateş ettiği aracı durdurmayı başardı. Narkotik ekiplerinin çevresini sardığı cip sürücüsü gözaltına alındı. Kamera kayıtları da ortaya çıkan o olayda 51 kilo ağırlığında 315 bin adet ecstasy hap ve 34 kilo kokain hap ele geçirildi. Cezaevi firarisi olan cip sürücüsünün çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi.


KALAS ZULASI


Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Avcılar ve Bağcılar’da düzenlediği operasyonlarda, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon TL olan 169 kilo Skunk yakalandı. Uyuşturucuların kalas gibi gösterilen ahşap malzemelerin arasında zulalanmış olması dikkat çekti. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
Baskında yakalanan şüphelilerden birinin terör örgütü PKK üyeliğinden 2 kaydı olduğu öğrenildi.

Polis, uyuşturucuları kalasların içine yerleştiren zehir tacirlerini böyle yakaladı.


Operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun toplam değerinin 33 milyon 600 bin lira olduğu bildirildi.