Toplantıda 23 Haziran´da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde alınacak güvenlik tedbirleri değerlendirildi.

İBB BAŞKANLIĞINA ATANAN VALİ YERLİKAYA DA TOPLANTIDAYDI


Bakan Süleyman Soylu başkanlığında bugün İstanbul'da yapılan toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı.

"DÜNYANIN EN GÜVENİLİR SEÇİM SİSTEMİ" DEMİŞLERDİ


AKP'nin Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'daki seçim sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasından sonra yaptığı, "Bu seçim demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden" açıklamasıyla seçimlerde usulsüzlükler ve hile yapıldığını iddia etmişti. Ancak Yavuz, seçimlerden önce de "Dünyada seçim güvenliği işini en iyi yapan belki de biziz" açıklamasında bulunmuştu.



AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: "DÜNYADA EŞİNE AZ RASTLANAN GÜVENİLİR VE ŞEFFAF SEÇİMLERDİR"


Geçtiğimiz yıl nisan ayında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'i ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun da "Türkiye'deki seçimler, dünyada eşine az rastlanan güvenli, güvenilir ve şeffaf seçimlerdir." demişti.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN TARİHİ AÇIKLAMA:


"SEÇİM MESELESİNDE DÜNYADA EN İYİYİZ"


20.01.2019 Pazar günü saat 09.30’da Samsun'da düzenlenen Karadeniz Bölgesi Seçim Güvenlik Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aynen şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye seçim meselesini dünyada en iyi gerçekleştiren ülkedir. Amerika’da seçimlerde hangi olumsuzlukların yaşandığını, bir başkan seçiminin bile tartışma meselesi haline geldiğini, hangi şiddetlerin meydana geldiğini, Avrupa’da ise seçime katılımın, seçim meşruiyeti konusunda nasıl tartışmalar oluştuğu hepimizin malumudur. Türkiye’de seçim öncesi propagandalar yapılır, vatandaşımız selametle sandığa gider oyunu kullanır. Akşam da her şey sona erer. Dünyada bu tip bir seçim süreci ve seçim sonucu oluşturabilen başka bir ülke söz konusu değildir. Bizim seçimlerimize dışarıdan gözlemciler de katılmaktadır. Seçim günü oy kullanılması ve seçim sonuçlarının doğru bir şekilde yansıtılması ve belirlenmesi konusunda bugüne kadar dünyadan tek bir eleştiri almış değiliz. Bazı uçuk-kaçık tipler, bilgisayar üzerinden şunlar yapılıyor, bunlar yapılıyor, diyor. Bu maalesef 4 duvar arasında durup, hayatı boyunca hiç bu işlerle meşgul olmadan fantezi geliştiren tiplerdir. İlçe seçim kurullarında, il seçim kurullarında ve YSK’da bütün siyasi partilerin yetkilileri, gözlemcileri ve temsilcileri mevcuttur. Bütün siyasi partilere YSK sandık seçmen listeleri göndermektedir. Sandıklarda da temsilcileri mevcuttur. Seçim Türkiye’de anonim bir şekilde yapılmaktadır. Bizim uğraştığımız seçimin güvenlik alanıdır. Dedikodular, şaibe oluşturma çabaları, şüphe ortaya koyup vatandaşımızın zihnini bulandırma, karıştırma çabaları her zaman devam edecektir. Bunlar beyhude ve boş işlerdir."